Los bericht bekijken
  #2  
Oud 17 juni 2009, 21:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door golftouch Bekijk bericht
Perfect natuurlijk als deze zenders op 1,2 en 3 komen en verdwijnen dus de SD zenders van deze. Echter, en ik weet niet of het aan mijn lcd ligt maar als ik Eurosport HD of Film 1 HD kijk via scart (lees: doe ik nooit maar ik heb ook de scart aangesloten) dan valt bij mij links en rechts een stuk van het beeld weg. Bij Eurosport zie ik b.v. HD niet meer staan.
Deze is ook via een andere instelling van het menu niet zichtbaar te maken.
Hebben meerdere dit?
Zou een punt kunnen zijn voor de buglist als het daar nog niet op staat. Overigens meen ik ook ergens gelezen te hebben dat je via de TV SCART bij downscaling van HD kanalen geen RGB output krijgt, met als gevolg een nog grotere verslechtering van de HD beeldkwaliteit dan je toch al krijgt door de downscaling. Dit zou een serieus issue kunnen gaan worden voor mensen die al een 5050C in bezit hebben, maar nog geen TV met HDMI. Ziggo gaat er namelijk voor zorgen dat de HD versies van Nederland 1,2 en 3 automatisch op programmaplaatsen 1,2 en 3 komen te staan bij gecertificeerde HD ontvangers. Dit zal ertoe leiden dat kijkers met een HD ontvanger aangesloten via SCART vanaf 4 juli een dramatische verslechtering van de beeldkwaliteit van Nederland 1, 2 en 3 gaan beleven.

Citaat:
Nogmaals; prima zaak als 1, 2 en 3 HD op 1,2 en 3 komen.
Ik weet niet of je dat na lezing van het bovenstaande nog steeds zo'n prima idee vindt. Ik voorspel alvast een golf van klachten en helpdesk telefoontjes van clueless Ziggo kijkers met een HD ontvanger aangesloten via SCART.