Los bericht bekijken
  #199  
Oud 17 juni 2009, 20:01
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Mijn schijf zit inmiddels voor 23% vol.
Tot op heden heb ik nog geen rare dingen meegemaakt met mijn Humax 5050C dus ik ben dik tevreden.


En waarom zou Humax dat doen?
Als blijkt dat wij zonder problemen een grotere harde schijf kunnen plaatsen is dat misschien voor Humax wel een reden om binnenkort een 5050C met een 1TB harde schijf op de markt te brengen.
Je geeft zelf al het antwoord op je eigen vraag: commerciŽle redenen. Als Humax staks meer modellen uitbrengt die alleen verschillen in de capaciteit van de harde schijf, dan zullen de modellen met een hogere capaciteit uiteraard duurder zijn, dat zal je niet verbazen. Maar dat prijsverschil zal groter zijn dan het prijsverschil tussen de gebruikte schijven, en dan wordt het al snel lonend om het goedkopere model te kopen en er zelf een grotere schijf in te zetten. Een aantal jaren geleden (in 2004) speelde dat bijvoorbeeld ook bij de eerste DVD/harddisk recorders van Sony voor de Europese markt. Er waren toen twee nagenoeg identieke modellen, een RDR-HX900 met 160 GB harddisk, en een RDR-HX1000 met 250 GB harddisk, die echter honderden euro's duurder was. Dit maakte het al meteen lonend om een 900 te kopen en daar dan een grotere harddisk in te zetten. Maar dŠt had Sony al aan zien komen, want dat ging dus mooi niet door vanwege restricties in de (niet vrij beschikbare) firmware.

Citaat:
De disclaimer is er meer eentje van stop je poedel in niet in de magnetron om te drogen.
Dat ook natuurlijk, de juristen moeten ook tevreden gehouden worden, maar dat is zeker niet de enige reden.

Citaat:
Het is voor Humax puur een formaliteit om claims tegen te gaan wanneer de inbouw van een grotere harde schijf bij iemand problemen geeft.
Dit is dus ook de reden waarom die 1 TB Seagate zo gewild is omdat die in specificaties bijna niet afwijkt van de 320 GB Seagate.
Dit lijkt me niet een reden. Op de website staat namelijk ook dat aanspraak op garantie komt te vervallen als het toestel blijkt te zijn open gemaakt of er veranderingen in zijn aangebracht. Je staat dus sowieso met lege handen als je komt klagen.

Citaat:
Ik ben in ieder geval een heel tevreden gebruiker van een Humax 5050C met 1 TB harde schijf.
Dat geloof ik graag, maar Humax kan dus een einde maken aan je plezier als ze dat (nogmaals, om commerciŽle redenen) zouden willen. Er schijnt in ieder geval al een restrictie (van 1 GB?) in de firmware te zitten op de grootte van de te gebruiken harddisk, want experimenten met nog grotere harddisks zijn tot nog toe niet succesvol gebleken.
Met citaat reageren