Los bericht bekijken
  #196  
Oud 17 juni 2009, 19:18
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pboes Bekijk bericht
Hoe vol zit je schijf inmiddels?
Ik vraag dat omdat ik in het verleden wel gemerkt heb dat het plaatsen van een grotere harde schijf in eerste instantie geen problemen leek te geven maar toen de schijf wat voller raakte toch raar ging doen. Ik moet zeggen dat dat een IDE-schijf in een Topfield tuner was met eerst een 160 GB zonder problemen maar een 320 GB met problemen, wellicht dat SATA-controllers hier minder moeite mee hebben.

Maar ik ben er toch wel benieuwd naar. Zelf heb ik pas sinds vandaag een 5050 dus een nog volstrekt lege schijf, maar mezelf kennende is die in notime vol.
De SATA controller is het punt niet. De specificaties van SATA liggen vast en die controller kan het aan. De vraag is of de firmware in de Humax zelf ook meewerkt. In de handleiding van de Humax (p.7) staat een disclaimer die te denken geeft:

De leverancier is niet verantwoordelijk voor problemen die worden veroorzaakt door het installeren van harde schijven van meer dan 320GB.

Deze disclaimer maakt het voor Humax bijvoorbeeld mogelijk om bij een volgende firmware update een restrictie toe te voegen die de goede werking van schijven van meer dan 320 GB saboteert en vervolgens de handen in onschuld te wassen.
Met citaat reageren