Los bericht bekijken
  #10  
Oud 17 juni 2009, 16:24
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fratema Bekijk bericht
Sorry voor nog een vraag, ik was ooit behoorlijk voor op gebied van computers en software maar dat was in het XT-tijdperk, begin jaren 90...

Ik zag bij de Mediamarkt nog een gevalletje internetsharing, een zgn "switch". Stukken goedkoper dan al die mooie draadloze routers en volledig 1 Gbits.

Het enige wat ik wil is een apparaat achter mijn kabelmodem hangen met 4 uitgangen voor UTP-kabels. Zodat ik daar 3 PC's op kan aansluiten die allemaal toegang hebben tot Internet en die onderling bestanden kunnen lezen, schrijven en een printer kunnen delen. Dan heb ik toch ook genoeg aan zo'nb switch van 4 tienen?

Ik heb geprobeerd er zelf uit te komen via helpmij maar snap er nog steeds geen hout van...
Wederom hallo,

Persoonlijk zou ik altijd voor een router gaan en een beetje router heb je al voor 60,-. Hierbij moet je rekening houden met het feit dat de doorvoersnelheid van buiten naar binnen het netwerk bestand is voor de toekomstige upgrades (in ons geval wordt dat dus 80Mbit/s begin 2010). Vele fabrikanten adverteren met 100Mbit/s doorvoer, maar in de praktijk zijn er gevallen bekend dat de betreffende routers blijven steken op 25Mbit/s, zit je dan met je 80Mbit/s abonnementje . Hier kan ik je uiteraard goed mee helpen, maar lees voor jezelf even het volgende door: router f switch? Die paar tientjes extra is het zeker waard.

[edit] Hier een nog duidelijkere uitleg.