Los bericht bekijken
  #26  
Oud 17 juni 2009, 16:04
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door digitalekabeltelevisie Bekijk bericht
De titel komt waarschijnlijk uit de PDC informatie. Deze wordt wel via teletext verstuurd, maar staat niet op een bepaalde pagina.

Teletext wordt verstuurd met losse packets. Meestal bevat zo'n packet één regel van een pagina, maar er zijn ook extra packettypes. Bij voor de gekleurde navigatieopties onderaan een pagina. En er is ook een Packet 8/30 Format 2, volgens de standaard EN 300 706, Enhanced Teletext specification worden deze gebruikt voor;

"service data relating to the TV channel, including:
- multiplexed transmission flag;
- initial Teletext page number;
- TV programme identification data for VCR control;
- status display."

Status display is intended to display a transmission status message, e.g. the programme title.

Kan zijn dat het NOB (nu Technicolor) daar iets aangepast heeft.
OK. Maar ook dit roept weer vragen op, want TS krijgt kennelijk nog wel de programma-informatie te zien bij de (Nederlandse) commerciële zenders, maar deze gebruiken bij mijn weten dan weer geen PDC. Hoe kan het dan dat die zenders bij het toestel van TS toch de programmatitel laten zien?

Zelf heb ik een DVD/HDD recorder van Sony die automatisch de titels van opgenomen programma's uit teletekst haalt zodat de programma's gemakkelijk zijn terug te vinden in de lijst met opgenomen programma's. Dat werkt met de ingebouwde analoge tuner, en bij een aantal zenders ook zonder dat de gebruiker daarvoor eerst het betreffende paginanummer in de setup van de recorder heeft moeten aangeven. Bij andere zenders kan de recorder dan weer niet automatisch ontdekken op welke pagina de programmagegevens staan, maar ook daar is aan gedacht, want de gebruiker kan in de setup per zender opgeven op welke pagina de programmatitels voor de huidige dag zijn te vinden, en dan werkt het wel.

Tegenwoordig neem ik nog uitsluitend op vanaf een via RGB SCART aangesloten decoder, maar ook dan voegt de recorder voor een aantal zenders - namelijk de zenders waarbij de recorder zelfstandig de juiste teletekst pagina kan vinden - de juiste titel toe aan de opname. Ik heb recent (afgelopen vrijdag) nog een tweetal programma's van de publieke omroep opgenomen, en die werden keurig automatisch voorzien van de juiste titels.

Laatst gewijzigd door Riparius; 18 juni 2009 om 14:49