Los bericht bekijken
  #4  
Oud 17 juni 2009, 09:57
jOzh's schermafbeelding
jOzh jOzh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Humax 5050
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
Als je eens wist hoeveel mensen zeggen dat de router niet het probleem is, maar als de router vervolgens losgekoppeld wordt werkt alles als een zonnetje. Vandaar dat er een standaardprotocol gevolgd wordt om zodoende alle problemen eventueel af te kunnen vinken. Dat het bij jou niet van toepassing was, wil niet zeggen dat het gelijk voor niemand een goede tip is.
Dit zal ongetwijfeld vaak het probleem zijn maar in mijn geval helaas niet.

Ik lees op dit forum vaak dat knipperende (US of DS) lampjes op het modem duiden op een probleem met het signaal. Dit lijkt bij mij niet het geval te zijn (waarden in mijn modem zijn ok, binnenkomende signaal is voldoende sterk).

Dan blijft mijns inziens alleen het modem, de AOP of de splitter over als probleemveroorzaker. Zonder splitter (dus kabelmodem direct aangesloten op AOP) heb ik echter hetzelfde probleem, dus die lijkt ook af te vallen.

Hoe waarschijnlijk is het dat er een probleem met mijn AOP (Tratec tras, net nieuw (nieuwbouw)) is? Ik heb het ding opengschroeft, er lijkt me niet veel stuk aan te kunnen. Aansluiten kun je ook amper fout doen toch?

Kom ik toch weer uit op het modem als boosdoener...