Los bericht bekijken
  #35  
Oud 16 juni 2009, 23:07
Df™'s schermafbeelding
Df™ Df™ is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Ai1 Plus
DTV: Cisco
Berichten: 5
Standaard

Publieke omroep start op 4 juli met hd-tv via Ziggo

dinsdag 16 juni 2009 18:15, views: 13.698
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft aangekondigd dat het op 4 juli officieel van start gaat met het aanbieden van hd-televisie. Ziggo-abonnees kunnen vanaf die datum Nederland 1, 2 en 3 in hd-kwaliteit op de kabel bekijken.
De NOS zal begin juli de spits afbijten door gedurende drie weken de Tour de France in hd-kwaliteit uit te gaan zenden. In de eerste fase zal een beperkt aantal programma's in hd-kwaliteit worden aangeboden, waarna het aantal programma's dat in hd-kwaliteit wordt opgenomen, stapsgewijs moet toenemen. De drie publieke hd-kanalen zullen voor abonnees van Ziggo zonder meerkosten vanaf 4 juli te bekijken zijn, mits zij over een geschikte hd-decoder en -toestel beschikken. De Publieke Omroep verwacht dat op korte termijn meer kabelbedrijven Nederland 1, 2 en 3 in hd zullen gaan doorgeven.
De NPO stelt dat de omroepen er nu technisch geheel klaar voor zijn om de drie publieke netten in hd-kwaliteit aan te gaan bieden. De Publieke Omroep draaide vorig jaar al proef door het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen in 1080i-kwaliteit uit te zenden, maar de definitieve invoering liep begin dit jaar enige vertraging op. Verder laat kabelbedrijf Ziggo weten dat het er naar streeft om ook in het standaardpakket van zijn digitale televisie-aanbod zoveel mogelijk hd-zenders te willen gaan aanbieden.

via : http://tweakers.net/nieuws/60748/pub...via-ziggo.html