Discussie: wegvallen internet
Los bericht bekijken
  #23  
Oud 16 juni 2009, 19:12
senna-1994's schermafbeelding
senna-1994 senna-1994 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: breda/casema
Ziggo Internet: alles-in-1 plus motorola kabelmodem
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door maxmeijer Bekijk bericht
Hoi Senna , het probleem doet zich nog steeds voor .
Gisteren heb ik 1 uur en 58 minuten kunnen internetten , vandaag was het na 5 minuten afgelopen en moest ik weer de lan-verbinding herstellen waarna het weer een half uurtje goed ging.
Tijdens het niet verbinding hebben blijft het lampje van mijn netwerkkaart wel branden ( dus misschien toch niet het probleem ) vooral omdat ik gisteren dus twee uur online was zonder problemen.
Ik wacht het nog even af , want misschien komt het nog goed ( hoop doet leven ).
De medewerker van ziggo kon mij geen ander mac-adres toekennen , had te maken met mijn netwerkkaart zei hij ( geloof hem maar , ik weet hetzelf namelijk ook niet).
Dus ik hoop maar dat het maken heeft met het onderhoud wat ziggo heeft gepleegd, en dat het hopelijk weer goed komt.

Het mac adres hoort inderdaad bij je netwerkkaart, en is door de fabrikant ingesteld. De meeste drivers bieden tegenwoordig wel de mogelijkheid dit zelf in te stellen. Voor jouw netwerkkaart staat dit hier beschreven:

http://www.tecnoxarxavalles.com/driv...drv.htm#371388

Aangezien het adres door de fabrikant is toegekend, bestaat de mogelijkheid dat het adres wat je zelf uitkiest al bestaat. Dit is niet erg, zolang er maar geen dubbele mac adressen binnen het ziggo netwerk zijn. (beetje ruwe omschrijving, maargoed)
Het is misschien het beste om alleen in de laatste paar getallen van je mac adres wijzigingen te maken, dan is het in ieder geval nog een adres uit de broadcom netwerkkaarten reeks.

Je huidige mac adres kun je vinden door een command prompt te openen en daar "ipconfig /all" in te tikken. Het mac adres is het physical address wat genoemd staat bij de netwerkkaart die als description broadcom etc. heeft.
Het door jou zelf aangepaste adres kun je dan zelf intikken in het "locally administered address" vakje van de driver van de netwerkkaart.

Misschien dat het ook wel weer vanzelf gaat werken, maar aan de andere kant, misschien ook wel niet. Oftewel, succes!