Discussie: Oorzaak?
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 juni 2009, 17:11
Kabab's schermafbeelding
Kabab Kabab is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Leimuiden / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / Ubee
DTV: Humax iDHR 5200
Berichten: 23
Standaard Oorzaak?

Goedemiddag,

Het volgende is aan de hand en hopelijk kunnen er mensen die er echt verstand van hebben mij daarbij helpen.

Bij mijn vriendin thuis hebben ze een nieuwe tv aangeschaft. Een LCD van Philips, prima dingentje zo op het eerste oog. Het oude apparaat was nog zo'n bakbeest die niet meer gemaakt worden, die je met ze 4en moet tillen. Dus oude eruit nieuwe voor hem in de plaats, lijkt me allemaal vrij logisch tot dusver.

Nou is het geval dat ik een aantal maanden geleden bij mijn vriendin (3e tv in huis) een decoder heb geplaatst zodat ze digitaal kon gaan kijken. Het beeld analoog was namelijk niet al te best dus was dit een uitkomst.
Het signaal was voldoende om digitaal te gaan kijken, behalve de kanalen 1,2 en 3 maar dat schijnen de eerste kanalen te zijn die je niet meer goed ontvangt bij een gering signaal.

Sinds de nieuwe tv van haar ouders is het opeens zo dat ze geen enkel kanaal meer ontvangt, zowel tv als radio wordt er geen enkel kanaal meer gevonden via de samsung decoder.

Mijn vraag (want het begint al aardig op een boek te lijken) is dus of het zo kan zijn dat doormiddel van het veranderen van een oude tv naar een nieuwe tv het signaal dusdanig afzwakt dat er verderop in huis niet voldoende signaal meer is om digitaal tv te kijken?

Lijkt mij niet toch?