Los bericht bekijken
  #1  
Oud 16 juni 2009, 16:36
jOzh's schermafbeelding
jOzh jOzh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2009
Locatie: Woerden
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Humax 5050
Berichten: 15
Standaard Verbinding modem valt continu weg

Sinds anderhalve maand heb ik een alles-in-1 plus abonnement, en sinds de installatie heb ik last van een constant wegvallende verbinding. Het modem (Motorola) probeert dan opnieuw verbinding te maken maar het lampje US blijft knipperen. Na een modem reset (stekker 30 seconden uit stopcontact) lukt het soms wel, soms niet om verbinding te krijgen. Soms lukt het het modem om uit zichzelf een verbinding tot stand te brengen, maar helaas valt deze na verloop van tijd (kan soms enkele uren zijn) weer weg.

Een Ziggo monteur heeft onlangs mijn binneninstallatie bekeken en kwam tot de conclusie dat het AOP niet netjes afgemonteerd was. Dit heeft hij hersteld, maar helaas heeft dit het probleem niet opgelost. Met zijn meetapparatuur kon hij vaststellen dat het binnenkomende signaal ruim voldoende was (69 DB staat me bij, kan dit kloppen?).

Ik heb zelf de waarden in het modem gecontroleerd op het moment dat ik weer eens verbinding had, deze leken mij niet uitzonderlijk:
Downstream power: -4
Downstream SNR: 39
Upstream power: 52

Ik word er zo langzamerhand een beetje moedeloos van. Nu kwam ik vandaag op dit forum een post tegen van iemand met een vergelijkbaar probleem (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=15715) waaruit ik de conclusie trek dat mijn modem wel eens defect zou kunnen zijn. Maar hoe controleer ik dit? Moet ik weer een Ziggo monteur laten komen? Zijn er andere dingen die ik zou kunnen overwegen/controleren?

Bedankt alvast voor het meedenken...