Los bericht bekijken
  #4  
Oud 16 juni 2009, 15:13
senna-1994's schermafbeelding
senna-1994 senna-1994 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: breda/casema
Ziggo Internet: alles-in-1 plus motorola kabelmodem
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjh Bekijk bericht
Ik krijg geen VPN verbinding met mijn ZyWall 5 utm en ZyWall 35 utm. Op het werk hebben wij een ZyWall 35 utm. Op 5 andere lokaties gebruiken we ZyWall 5 utm om een VPN verbinding te maken met de zaak. Ik heb alle 5 met success geinstalleerd met uitzondering van mijn thuis adres, hier heb ik sinds kort Ziggo met de 'oude' Motorola modem. Na het installeren van alles, Motorola modem, ZyWall en de VPN verbinding werkte alles perfekt. Daarna alles laten staan en 1 nachtje slapen werkt het de volgende morgen niet meer. Modem stond vast, ik had hem meerdere malen moeten resetten voordat ik weer verbinding kreeg. Maar VPN verbinding heeft het daarna nooit meer gewerkt. Ik heb rekening gehouden met dynamisch IP adres, ik maak gebruik van dyndns. Volgens de log van ZyWall 35 gaat het daar alles goed. Volgens de log van ZyWall 5 ontvangt ie de cookie pair niet. Dit houd dus in dat poort 500 udp wordt tegengehouden door de Motorola modem of door Ziggo. Iemand anders ervaring hiermee? Ik weet niet of ik hiermee kan aankloppen bij Ziggo, gezien het gemiddelde draaiboek helpdesk personeel.

Niet direct ervaring met een zywall, maar de ipsec tunnel vanaf mijn cisco pix doet het wel gewoon (ziggo met motorola kabel modem), dus die udp poort 500 doet het bij mij wel gewoon. Aan de andere kant wist je dat al aangezien het ooit wel gewerkt heeft.
Ook na een ip wijziging blijft het hier werken, weliswaar na het handmatig aanpassen van het ip adres in de andere firewall, maargoed.
Wat ik zeker nog zou proberen, maar dat heb je vast al gedaan, is het weggooien van de tunnel aan de zywall 35 kant. Of in ieder de bestaande keys weggooien.
Weet je heel zeker dat beide kanten het goede ip adres gebruiken, ook al gebruik je dyndns. Misschien op ip adres proberen ipv. op naam (heb je vast ook al gedaan)?