Los bericht bekijken
  #593  
Oud 16 juni 2009, 10:35
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Inderdaad, maar ik zou het vreemd vinden als mensen die zich hier de hele tijd druk lopen te maken over de Ziggo-certificatie van 'hun' CI+ TV-toestel dan ineens geen interesse meer zouden hebben in een Ziggo-certificatie van de daarbij te gebruiken CI+ CAM.
Tja, als zo'n voor Ziggo uitgebrachte Irdeto CI+ CAM 90 euro moet gaan kosten en er komen andere Irdeto CI+ CAM's op de markt voor de helft van de prijs dan kan je erop wachten dat mensen toch die andere Irdeto CI+ CAM's gaan aanschaffen en proberen. Er zijn immers genoeg mensen die ook geprobeerd hebben of de standaard DVB CI Irdeto CAM's werken die veelal goedkoper zijn dan de AlphaCrypt Classic CAM.

Vandaar maar alvast deze waarschuwing omdat ik in ieder geval is deze hele discussie de link met het gebruikte Conditional Access System (CAS) mis dat door de digitale TV provider gebruikt wordt. Het gros van de mensen denkt volgens mij dat CI+ een vervanging is van zo'n CAS en dat het niet uitmaakt welke CI+ CAM je koopt. Wat dat betreft wijzigt er echter niets t.o.v. de huidige toestand met standaard DVB CI slot en de daarvoor geschikte CAM die moet passen bij het door de digitale TV provider gekozen type CAS en in geval van Ziggo ook nog eens overweg moet kunnen met de extra smartcard beperking.

Citaat:
...Maar dat laatste risico is zeker bij normale consumenten TV's (waarmee sowieso niets digitaal is op te nemen) nihil....
Of dat risico nihil is zou ik niet durven zeggen. De vraag is al verschillende keren aan de orde gekomen wat Ziggo gaat doen met apparatuur die niet door fabrikanten wordt aangeboden voor de Ziggo "certifcatie" of met apparatuur die uiteindelijk niet door Ziggo "gecertificeerd" wordt als er bijvoorbeeld een meningsverschil bestaat over de implementatie van de door Ziggo gestelde extra eisen waardoor mogelijk de compabiliteit van het apparaat met andere Nederlandse kabelbedrijven in gevaar komt. Die Ziggo blacklist kan natuurlijk een prima pressie middel van Ziggo zijn om fabrikanten te dwingen te doen wat Ziggo wil anders laten ze mogelijk hun CI+ CAM niet functioneren in het apparaat. Tot dusver is er nog nooit een officiele reactie gekomen van Ziggo over deze vraag. Een belangrijke vraag voor iedereen die nu al een TV heeft gekocht met CI+ slot lijkt me en iets dat ook niet te omzeilen valt door dan maar de CI+ CAM om te ruilen voor een AlphaCrypt Classic CAM vanwege de Host Service Shunning beperking waarbij apparatuur met CI+ slot door de digitale TV provider ge´nstrueerd kunnen worden om een signaal zonder encryptie van een standaard DVB CI CAM te negeren.

En zo zijn er wel meer van die brandende vragen gesteld in dit topic waar niet op gereageerd wordt door Ziggo. Voor klanten die op het punt staan om toch maar een AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen omdat hun TV bijvoorbeeld alleen een standaard DVB CI slot heeft kan de vraag belangrijk zijn of Ziggo wel of niet standaard de CI+ beperkingen op alle kanalen gaat aanzetten. Als Ziggo dat namelijk niet doet dan zouden die klanten er dus ook voor kunnen kiezen om in plaats van de AlphaCrypt Classic CAM een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM aan te schaffen zodat ze die in de toekomst mogelijk in hun nieuwe TV dat wel over een CI+ slot beschikt kunnen blijven gebruiken. Als het beleid van Ziggo er echter op gericht is dat zij het gebruik van apparatuur met standaard DVB CI slot willen tegen gaan, dan zullen ze die extra CI+ beperkingen wel aanzetten op alle kanalen waardoor deze groep klanten geen andere keus wordt gelaten dan voor de AlphaCrypt Classic CAM te gaan.