Discussie: wegvallen internet
Los bericht bekijken
  #15  
Oud 16 juni 2009, 09:11
senna-1994's schermafbeelding
senna-1994 senna-1994 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: breda/casema
Ziggo Internet: alles-in-1 plus motorola kabelmodem
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Brammetje Bekijk bericht
En als je het modem nou eens een nacht (pak 'm beet 8 uurtjes) van het stroom haalt zonder router of pc aangesloten? Dan zou je in principe weer een ander adres krijgen aangezien het modem zich opnieuw moet aanmelden en het MAC-adres van de PC dan niet bekend is.
Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 2_2_1 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5H11 Safari/525.20
Vannacht geprobeerd, en werkt inderdaad niet. Zie ook deze post elders op het forum http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...47&postcount=2
Volgens mij beschrijft die thread ook eigenlijk hetzelfde probleem. De reactie van de helpdesk komt me ook erg bekend voor.
Ik vind de helpdesk niet slecht, maar ze kunnen simpelweg te weinig voor je doen. Geef die mannen gewoon de mogelijkheid leases te wissen uit de dhcp servers.
De eigenlijke vraag blijft overigens dezelfde: waarom werken sommige ip's slecht na onderhouds acties. Iemand met een Ziggo loonstrookje die dit kan beantwoorden?

Is het mogelijk om dit topic sticky te maken, en het wijzigen van het MAC adres als een work-around voor het probleem aan te dragen?