Los bericht bekijken
  #591  
Oud 16 juni 2009, 00:58
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Okee, hopelijk is je dan nu duidelijk dat niet speciaal voor Ziggo uitgebrachte (en door Ziggo "gecertificeerde") Irdeto CI+ CAM's niet gaan werken vanwege de CAM key benodigd voor de Ziggo smartcard.
Inderdaad, maar ik zou het vreemd vinden als mensen die zich hier de hele tijd druk lopen te maken over de Ziggo-certificatie van 'hun' CI+ TV-toestel dan ineens geen interesse meer zouden hebben in een Ziggo-certificatie van de daarbij te gebruiken CI+ CAM.

En:

Citaat:
Met dat CI+ certificatie proces van CI+ CAM en CI+ slot heeft het Ziggo "certificatie" gebeuren van de werking van de ontvanger of TV verder in feite niets te maken. De voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM moet dus in ieder apparaat met DVB-C tuner en CI+ slot kunnen functioneren. Als die voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM straks niet wil functioneren in een niet door Ziggo gecertificeerd apparaat met DVB-C tuner en CI+ slot dan zou dat een indicatie kunnen zijn dat Ziggo het betreffende apparaat op de blacklist heeft gezet zodat "hun" Irdeto CI+ CAM dienst weigert.
Zo heb ik het ook begrepen. De door Ziggo te certificeren CI+ CAM's zullen (in combinatie met een geldige Ziggo smartcard) werken in elk toestel met een DVB-C (HD) tuner en een CI+ slot tenzij dat toestel op de blacklist wordt gezet. Maar dat laatste risico is zeker bij normale consumenten TV's (waarmee sowieso niets digitaal is op te nemen) nihil. De facto zal die hele Ziggo certificatie van CI+ TV-toestellen dus niet terzake doen.