Los bericht bekijken
  #570  
Oud 15 juni 2009, 17:44
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Waar baseer jij je op dan dat het WEL zou moeten werken ondanks wat Anoniem zegt ? Ik neem aan dat hij wel enig verstand van zaken heeft.
Natuurlijk heeft Anoniem verstand van zaken, zijn expertise wordt door mij niet in twijfel getrokken. Maar je moet ook niet uit het oog verliezen dat hij in dienst is van Ziggo en daarom uitsluitend uitspraken zal doen die stroken met het officiŽle beleid van zijn werkgever. Dat is ook niet anders te verwachten en daar is ook niets mis mee, maar je moet er wel rekening mee houden als je zijn uitspraken gaat interpreteren.

Waar de tests die Ziggo uitvoert met toestellen met een CI+ slot precies over gaan is niet helemaal duidelijk, maar (om er maar even een klein dingetje uit te lichten), Ziggo zal voor certificatie van een toestel met een CI+ slot vereisen dat de ingebouwde DVB-C tuner de Ziggo LCN respecteert. Dat wil dus zeggen dat bij een automatische scan de zenders precies op de Ziggo volgorde komen te staan en ook de door Ziggo toegewezen kanaalnummers krijgen. Welnu, bij de in de handel zijnde Sony toestellen uit de W5500 serie (die momenteel door Ziggo worden getest) wordt niet aan deze eis voldaan: niet alle kanaalnummers die de Sony automatisch toewijst kloppen met de Ziggo kanaalnummers. Dit toestel zal dus met de huidige firmware niet door de Ziggo certificatie komen. Toch werkt het toestel verder prima met Ziggo en is er - op grond van de DVB-C en CI+ specificaties waar het toestel wel aan voldoet - geen enkele reden om aan te nemen dat het niet zal blijven werken. Dus: een Ziggo certificatie en een garantie dat het werkt en zal blijven werken zijn twee verschillende dingen. Ziggo wil je graag laten geloven dat die twee dingen hetzelfde zijn, maar dat is niet zo.

Citaat:
Ik persoonlijk vind ook dat het zou moeten werken want waar zijn standaarden dan voor als iedereen er nog een eigen draai aan mag geven.
Inderdaad, dat is de kritiek die je op het beleid van kabelaars als Ziggo (en in nog grotere mate UPC) kunt en ook moet hebben. Het zou veel beter zijn als er in Europees verband een eenduidige standaard zou komen die ook rekening houdt met de belangen van consumenten inzake fair use met een wettelijke verplichting voor alle producenten van apparatuur en alle signaalaanbieders om zich ook aan die standaarden te houden. Het is niet goed om - zoals nu gebeurt - de ontwikkeling over te laten aan commerciŽle partijen, omdat de belangen van die commerciŽle partijen dan onvermijdelijk de boventoon zullen gaan voeren, ten koste van de belangen van individuele consumenten.

Laatst gewijzigd door Riparius; 15 juni 2009 om 20:33