Los bericht bekijken
  #36  
Oud 15 juni 2009, 16:07
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Aha. De wet is dus zeer recent aangepast, want hier verwijs je naar een publicatie in het Staatsblad d.d. 29 december 2008. Curieus dat er nu (als ik het juist interpreteer) staat dat een exploitant ook één publieke regionale omroep van een aangrenzende provincie digitaal moet doorgeven, terwijl die verplichting analoog niet bestaat. Dat is dus niet alleen volstrekte willekeur, maar ook een eerste stapje van de wetgever op weg naar meer greep op de invulling van het digitale programma-aanbod.

Verder is het dubieus dat de wetgever spreekt over een 'significant aantal aangeslotenen'. Maar wat is precies significant?
Zo lees ik het niet helemaal. Op analoog gebied zijn er een X aantal verplichtingen, op digitaal gebied een stuk minder. En de eis van het verspreiden van een regionale omroep is ook zwakker geformuleerd, dwz in meer gevallen zal een kabelmaatschappij eraan voldoen.

Verder heeft de term significant vast een juridische betekenis, is er iemand die thuis is in wetsteksten?

Daarnaast kan je wel mopperen over dat de wet niet goed zou zijn, maar het zijn wel de regels waar we vanuit moeten gaan. Je kan niet "shoppen" in een wetstekst en alleen de dingen die je bevallen eruit pikken, zoals Ziggo probeert te doen.