Los bericht bekijken
  #9  
Oud 15 juni 2009, 14:30
RKrikke's schermafbeelding
RKrikke RKrikke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 juni 2009
Locatie: Almelo
Ziggo Internet: Internet Z2, SA EPC2203, Linksys BEFSR81
Berichten: 8
Standaard

Voorop gesteld: op adres 192.168.100.1 kan ik inderdaad het modem bereiken, maar niet op het moment dat de verbinding weg is; router blijft wel bereikbaar op 192.168.1.1. De interface van het modem beperkt zich tot basisinformatie omtrent het apparaat zelf; ik kan niets vinden over verbinding, laat staan dat ik de mogelijkheid heb om dingen in te stellen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Ik zie zo vlug twee mogelijkheden:
1. Een breakdown van de cable>modem verbinding (let op de lampjes!). Wanneer in het modem DHCP is ingeschakeld (kan dat bij deze?) EN je geeft een renew voor het WAN IP adres van de router, zou dat een WAN router adres in het blok 192.168.100.0/24 moeten geven waarna communicatie met de router weer mogelijk is. Je kunt dan in het signal tabblad en het modem log kijken welke signaal-waarden en foutmeldingen bij deze storing horen.
2. Een directe breakdown van de modem>router verbinding. Je kunt kijken of:
2.3. De router WAN ethernet aansluiting (let weer op het lampje(s)). Hier zou ik in eerste instantie kijken of nieuwe firmware voorhanden is (heb je wel de juiste firmware gevonden en probeer je dat vanaf een via KABEL aangesloten PC; soms moet je eerst in de router aangeven waarvandaan dat mag), of zelfs tijdelijk met de PC direct op het modem testen (firewall AAN) om te zien of het verschijnsel uitblijft (heb je lang genoeg getest, op de ethernet aansluiting en niet de usb, onder dezelfde belasting?).

(...) En ons voorzien van signaal en errorlog informatie van modem en router. DNS lijkt op dit moment niet het probleem (...); mocht je die test later willen doen (...)

P.S. Dat het interne netwerk actief blijft zegt weinig. Dat zit op een soort switch die afgezien van de voeding weinig met het WAN gedeelte gemeen heeft. Wel kan je eens proberen of in zo'n hang situatie een PC die een renew (bij MS heet dat repair of repareren) krijgt weer normaal een IP adres uitgereikt krijgt in het 192.168.1.0/24 blok, maar wanneer de router bereikbaar blijft zou dat eigenlijk goed moeten gaan.

P.P.S. Hoe lang is de verbinding modem>router?
Ok, terugwaarts redenerend: verbinding van ca. 1 meter kabel, fysieke afstand nog geen halve meter. Nieuw IP aanvragen op de router is volgens mij inderdaad te allen tijde mogelijk, maar dat kan ik eventueel nog eens nagaan.

Dan wil ik eigenlijk de vraag eerst even kaatsen, aangezien de feedback niet echt duidelijk is: het is me duidelijk dat het probleem kan liggen in Ziggo-modem (1) en, optie 2, router-modem. Wat ik niet snap is de manier waarop je het bij 1 hebt over de router, die staat daar dan toch los van? Voor nu kan ik alleen zeggen dat alle lampjes aangeven, dat de verbinding nog actief is.

Het gekke is dat hetzelfde geldt voor de router. De ipconfig gegevens in de oorspronkelijke post veranderen nooit; niet bij actieve, noch bij weggevallen verbinding. In dat kader snap ik ook niet hoe je erbij komt dat de router een IP krijgt in de range van het modem (192.168.100.x). Het router krijgt, zoals met een direct aangesloten netwerkkaart ook het geval is bij Ziggo, van Ziggo zelf een IP. Nogmaals, die gegevens staan in de eerste post.

Optie 2.3 lijkt me het meest waarschijnlijk. Signaal en errorlog informatie volgen indien nodig.Voor nu:
- gisteren alle bittorrent activiteit op het netwerk uitgeschakeld en sindsdien is, in tegenstelling tot het frequent wegvallen van de verbinding gedurende het weekend, de verbinding prima in orde;
- ik ga zometeen een nieuwe router ophalen en dat eens proberen, mét een 'volledige' belasting op het netwerk... kijken wat er gebeurt.

Meer informatie volgt, want ik ben nu toch wel heel benieuwd waar het nou precies aan ligt!