Los bericht bekijken
  #8  
Oud 14 juni 2009, 21:40
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Het feit dat je 192.168.100.1 (je modem neem ik aan al schrijf je ergens router) niet kunt bereiken duidt inderdaad op een verstoorde modem>router communicatie. Interessant is het nu om te weten waardoor.

Ik zie zo vlug twee mogelijkheden:

1. Een breakdown van de cable>modem verbinding (let op de lampjes!). Wanneer in het modem DHCP is ingeschakeld (kan dat bij deze?) EN je geeft een renew voor het WAN IP adres van de router, zou dat een WAN router adres in het blok 192.168.100.0/24 moeten geven waarna communicatie met de router weer mogelijk is. Je kunt dan in het signal tabblad en het modem log kijken welke signaal-waarden en foutmeldingen bij deze storing horen.
2. Een directe breakdown van de modem>router verbinding. Je kunt kijken of:
2.1. De ethernet cable goed ingeplugd zit en/of een nieuwe kabel proberen (breuk is zeldzaam, maar oxidatie zeker niet; bovendien test dit makkelijk).
2.2. De modem ethernet aansluiting problemen vertoont (let ook op het ethernet lampje, maar pas op dit kan ook vanuit de router be´nvloed worden).
2.3. De router WAN ethernet aansluiting (let weer op het lampje(s)). Hier zou ik in eerste instantie kijken of nieuwe firmware voorhanden is (heb je wel de juiste firmware gevonden en probeer je dat vanaf een via KABEL aangesloten PC; soms moet je eerst in de router aangeven waarvandaan dat mag), of zelfs tijdelijk met de PC direct op het modem testen (firewall AAN) om te zien of het verschijnsel uitblijft (heb je lang genoeg getest, op de ethernet aansluiting en niet de usb, onder dezelfde belasting?).

Je moet nu alleereerst uitzoeken of op jouw situatie geval 1 of geval 2 van toepassing is. En ons voorzien van signaal en errorlog informatie van modem en router. DNS lijkt op dit moment niet het probleem (of je moet een door DNS heetlopend en/of hangende router krijgen); mocht je die test later willen doen dan vertel ik je hoe je het aantal DNS servers tot zinvolle proporties kan terugbrengen.

Mees de Roo

P.S. Dat het interne netwerk actief blijft zegt weinig. Dat zit op een soort switch die afgezien van de voeding weinig met het WAN gedeelte gemeen heeft. Wel kan je eens proberen of in zo'n hang situatie een PC die een renew (bij MS heet dat repair of repareren) krijgt weer normaal een IP adres uitgereikt krijgt in het 192.168.1.0/24 blok, maar wanneer de router bereikbaar blijft zou dat eigenlijk goed moeten gaan.

P.P.S. Hoe lang is de verbinding modem>router?
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 14 juni 2009 om 21:58