Discussie: Samsung UE40B7020
Los bericht bekijken
  #4  
Oud 14 juni 2009, 21:15
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Zoals gewent is de website van Samsung misleidend en onduidelijk, net als hun handleiding en kan ik dus niet met 100% zekerheid antwoord geven maar ik krijg de volgende indruk van hun producten:

De door jouw "gewenste" tv beschikt over een tuner die instaat is om naast analoge signalen ook DVB-T en DVB-C signalen te ontvangen.
Deze signalen zijn veelal echter gecodeerd en kunnen dus niet zomaar bekeken worden. Je hebt dan een "decoder" met smart card nodig. Dit kan in de vorm van een CAM met smartcard. Nu is het echter zo dat, als ik je handleiding dus goed volg, je tv beschikt over een CI slot. Dat type slot wordt door Ziggo niet ondersteund. Ziggo gaat wel het nieuwere type CI+ ondersteunen. Een CI slot kan niet zomaar met firmware in een CI+ slot veranderd worden, daar is een hardware aanpassing voor nodig en Samsung zal dit niet zomaar gaan doen. Daar zul je voor op een volgende tv moeten wachten.

Voor het huidige type CI slot kun je wel een Alphacrypt CAM kopen en gebruiken, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de (langere) toekomst. Er is op dit forum genoeg over de Alphacrypt te vinden dus daar ga ik nu niet over uit wijden.
De komende CI+ CAM die Ziggo zelf zou gaan ondersteunen zou misschien ook wel in die tv kunnen gaan werken, maar ook dan bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Ziggo is op dit moment bezig om enkele tv's van enkele merken te testen op werking van het CI+ slot in combinatie hun aankomende CAM. Zodra die gegarandeerd zijn wordt dit kenbaar gemaakt en zal de CAM waarschijnlijk ook in de verkoop komen.
Ook Samsung zal hoogstwaarschijnlijk bij de vanaf nu uitkomende nieuwe modellen, dus niet degene die ze nu al op de markt hebben, een CI+ slot gaan gebruiken. Wil je op "zeker" gaan zul je dus nog even geduld moeten hebben en goed opletten wat je koopt.
Diverse mensen hier op het forum gebruiken op dit moment met succes een Alphacrypt in een CI slot, maar dat is dus geheel op "eigen risico" wat toekomst betreft, het zou dus best kunnen dat je over een tijdje dan toch een losse decoder weer nodig hebt.