Los bericht bekijken
  #2  
Oud 14 juni 2009, 19:56
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door elianne.rene Bekijk bericht
Wij zijn doof en wij zijn op zoek naar de mogelijkheden om ondertiteling op te kunnen nemen. Als wij de juiste informatie hebben zijn er 2 mogelijkheden.

* Mogelijkheid-1: Bij Ziggo kan je een digitale ontvanger (zonder harde schijf) nemen en dan moet je zelf een DVD-recorder (bijv Samsung of HUMAX) kopen. Dat kost rond de EUR 400,= (EUR 99,= voor de digitale ontvanger van Ziggo en aankoop DVD-recorder a EUR 300,=)
Je moet onderscheid maken tussen een harddisk recorder (gecombineerd met een digitale ontvanger) en een DVD/HDD recorder (een DVD recorder met een ingebouwde harddisk, maar zonder digitale tuner). Met DVD/HDD recorders zoals die in de handel zijn is het niet mogelijk ondertiteling (via DVB of via teletekst) op te nemen.
Citaat:
* Mogelijkheid-2: Bij Ziggo kan je een digitale harddiskrecorder (met harde schijf) nemen. Dat kost dan EUR 329,=. Kan je dan wel losse DVD-schijfjes in deze harddiskrecorder doen ?
Nee, de door Ziggo aangeboden en in de handel verkrijgbare harddisk recorders die gecertificeerd zijn hebben geen DVD drive aan boord.
Citaat:
Zijn er misschien personen die nog andere mogelijkheden hebben gevonden om ondertiteling op te kunnen nemen ?

Wij zijn benieuwd !
Met een Humax 5050C kun je in ieder geval probleemloos ondertiteling (DVB en/of Teletekst) opnemen. De bestanden op de harde schijf van de Humax zijn via FTP over te brengen naar een computer. Wellicht is het mogelijk daar de ondertiteling weer uit te vissen en deze op een DVD te zetten. Maar daar zul je dan wel speciale software voor nodig hebben.