Los bericht bekijken
  #5  
Oud 14 juni 2009, 15:54
RKrikke's schermafbeelding
RKrikke RKrikke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 juni 2009
Locatie: Almelo
Ziggo Internet: Internet Z2, SA EPC2203, Linksys BEFSR81
Berichten: 8
Standaard

Dank voor de reacties.

Het zou goed kunnen zijn dat het de router is, maar we kunnen nog niet uitslutien dat het het modem is. Sterker nog, alles wijst er inmiddels op dat het op de één of andere manier gaat om de combinatie router-modem. Ook al wat dingen gelezen over problemen bij Ziggo met bepaalde routers, maar dan kom ik weer op het punt: waarom werkte het in het verleden altijd wel goed?

Directe verbinding reeds geprobeerd, geeft geen problemen. Echter, nogmaals: we hebben met de router vrijwel nooit problemen op het interne netwerk... hoe kan dat? Alle lampjes branden ook bij een vastlopende internet-verbinding, zowel op modem als router.

Firmware upgrade geprobeerd, maar niet gelukt. We kunnen nog niet vaststellen waarom niet, de button 'Update' in de router interface lijkt 'dood'. Vraag daarover staat open bij Linksys support, will post when new info is available.

Tot slot, something else to ponder: prima als we kunnen uitsluiten dat het aan de router ligt, zijn we in elk geval een stukje verder weer. Echter, dat hebben wij hier nog niet 100% kunnen bepalen, aangezien de vebinding weer tot stand gebracht wordt door het resetten van het MODEM. Inderdaad: wtf? Daarbij moet ik opmerken, dat het resetten van de router af en toe ook werkt, maar dan lijkt het internet er des te sneller weer uit te vliegen. Nogmaals, tijdens het wegvallen van het internet blijft het INTERNE netwerk gewoon actief, zonder enige problemen. Laatste opmerking: router blijft tijdens probleem dus ook bereikbaar via 192.168.1.1, maar modem-informatie op 192.168.100.1 wordt ineens onbereikbaar.

Will post new info when available, maar zou aanvullende feedback in de tussentijd op prijs stellen!