Los bericht bekijken
  #38  
Oud 13 juni 2009, 19:46
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Die stelling van Mascom is pas later verschenen nadat duidelijk werd dat er iets mis was met de modellen van de 3x00 serie die ook een HDTV MPEG chipset hadden wat de genoemde modellen zijn. In de praktijk blijkt dat velen meestal na een paar keer ruilen een AlphaCrypt weten te vinden waarvan de hardware toleranties net iets minder krap staan en dus wil functioneren in die X3000, X3500 en W3000 serie.

Daarom vind ik het jammer dat dekzwabberhen direct zijn AlphaCrypt is gaan ruilen terwijl die voorheen wel gewerkt heeft en omdat hij ook problemen had op Nederland 1 waar de AlphaCrypt niets te doen heeft vermoed ik dat hij signaal problemen heeft i.p.v. AlphaCrypt problemen. Door die AlphaCrypt omruil actie kan hij nu juist weer een exemplaar hebben dat niet wil werken in zijn TV zodat we er helaas weer een onbekende variabele bij hebben.
Inderdaad, die AlphaCrypt gaan ruilen als die het eerder wel heeft gedaan is het onverstandigste wat hij kon doen. Ik begrijp de 'logica' achter dat soort acties ook niet, net zo min als mensen die menen dat je een BIOS in een computer of een stuk firmware moet gaan 'updaten' als iets het plotseling niet meer doet terwijl diezelfde hardware toch eerder wel heeft gewerkt. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij signaalproblemen heeft als de teletekst van zenders die nu op zwart staan wel werkt, ik denk dus eerder aan een communicatieprobleem tussen de TV en de AlphaCrypt. De AlphaCrypt via het setup menu van de TV resetten naar fabrieksinstellingen en daarna 30 seconden de netspanning van de TV halen en dan weer aansluiten zou mijn volgende advies zijn. Als dit niets uithaalt kan ook nog overwogen worden de TV te resetten naar factory defaults, maar dan moeten wel alle kanalen (analoog en digitaal) opnieuw worden ingelezen.