Los bericht bekijken
  #1  
Oud 13 juni 2009, 16:53
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard Slechte signaal kwaliteit VOD oorzaak van problemen?

In Ziggo/Casema en Ziggo/Multikabel gebied zijn twee Transport Streams aanwezig voor de doorgifte van de Video On Demand (VOD) content die door de klanten via de Cisco ontvanger besteld wordt. Deze VOD Transport Streams worden doorgegeven op de 130 en 138 MHz met een symbolrate van 6875 en een QAM-256 modulatie waardoor een totale bitrate van 50.6 Mbps mogelijk is per Transport Stream. Van QAM-256 is bekend dat het veel gevoeliger is voor transmissie fouten. Sinds de beide VOD Transport Streams in gebruik zijn genomen in mijn regio/wijk is de signaal kwaliteit nog nooit 100% geweest, maar bleef meestal steken op de 90%.

Sinds men ook in Ziggo/Multikabel gebied ook VOD kan gebruiken valt mij op dat op diverse momenten van de dag de signaal kwaliteit nog van deze beide VOD Transport Streams veel lager is dan die "normale" 90% van voorheen. Bij veel metingen is de signaal kwaliteit zo'n 40% lager, en momenteel is het helemaal een drama met een 75% lagere signaal kwaliteit.

Als ik de kwaliteit van de QAM-256 kabel Internet frequenties meet dan is die signaal kwaliteit nagenoeg 100%, dus wat veroorzaakt nu die enorme signaal kwaliteit dips hier in deze wijk? Brakke apparatuur van Ziggo? Ik heb hier ook langdurig verhoogde BER problemen gehad op alle frequenties die voor digitale TV Transport Streams gebruikt worden, maar dat is na langdurig klagen op de diverse forums weer opgelost, met uitzondering van de VOD Transport Streams blijkt nu.

Hoe zit dat eigenlijk met de Cisco? Kan je daarmee ook de signaal sterkte en kwaliteit (en/of BER) opvragen als je naar een VOD programma zit te kijken i.p.v. een normaal TV kanaal? En zoja, laat die Cisco dan ook zien welke frequentie en instellingen er dan allemaal gebruikt worden voor de weergave van dat VOD programma?