Los bericht bekijken
  #19  
Oud 13 juni 2009, 15:29
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Hoe zou je een van de eerste tv's op dit moment willen noemen? Juist gedateerd. Het analoge signaal is niet veel jonger, en is dus in de huidige tijd gedateerd.
Oh, dus volgens jouw redenatie heeft men het analoge signaal dat we nu ontvangen al helemaal terug in het begin stadium van het analoge TV tijdperk gemaakt en ontvangen we nu dus een gedateerd signaal. Vandaar al die oud aandoende programma's via analoge TV terwijl alles er lekker nieuw uitziet via digitale TV (Ik praat nu even op hetzelfde denk niveau mee).

Citaat:
En hoe meer mensen digitale tv proberen tegen te houden en blijven vast klampen aan analoge tv, hoe langer dit proces zal duren. Al vind ik persoonlijk dat digitale tv het stadium "kinderschoenen" al lang gepasseerd is.
Met de voorwaarden die Ziggo stelt aan de ontvangst van digitale TV wel. Diverse personen in mijn familie en kennissenkring kunnen vandaag nog tot de digitale TV kijkers gerekend worden indien Ziggo net als bij Caiway het basis kanalen pakket zonder encryptie doorgeeft. Hun TV ondersteunt rechtstreekse digitale ontvangst via de kabel en de kanalenlijsten staat al in de door hun gewenste volgorde. Helaas mogen ze van Ziggo niet op die gebruiksvriendelijke manier kijken, dus kijken ze analoog. Van die groep klanten zou er geen weerstand zijn als Ziggo maar niet van alles probeert op te dringen. De overgang van publieke analoge TV kanalen via de ether naar digitale TV kanalen leverde ook in eerste instantie veel weerstand op toen de KPN probeerde om die Nederlandse publieke kanalen achter hun ontvanger te krijgen. Daar werd ook ingegrepen om die publieke kanalen zonder encryptie door te geven samen met een regionaal kanaal. En in de meeste TV's zit al jaren een DVB-T tuner zodat de ontvangst van die kanalen veelal gewoon direct op de TV kan net als vroeger. Een standaard DVB CI slot in die TV's en een door de KPN uitgegeven standaard DVB CAM voor Conax zorgen er ook nog eens voor dat de overige kanalen uit de pakketten van Digitenne op een prettige "ouderwetse" manier zijn te ontvangen.

Citaat:
Leg eens uit. Er zijn in totaal meer dan 7 zenders die door Ziggo doorgegeven moeten worden. Er staan sowieso 15 zenders vast. Een deel daarvan is must-carry, en naast de must-carry zenders zijn er nog een aantal zenders waarover besloten word door de programma raad. Ofwel, ik weet niet hoe jij aan die 7 zenders komt, maar het is ongeveer het dubbele. Wat ongeveer 50% van het totale pakket is, en dat noem ik toch wel degelijk een groot deel.
De programmaraad, waar het hier toch overgaat in dit topic, heeft maar inspraak in 7 zenders. En het zal je misschien zijn opgevallen dat die overige must-carry kanalen ook in alle pakketten van de andere Nederlandse TV aanbieders zitten.