Los bericht bekijken
  #15  
Oud 13 juni 2009, 14:11
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Dergelijke stemmingmakerij in dit topic en het andere topic getuigt niet bepaald van enig technisch inzicht.
Ten eerste is het geen stemmingmakerij, maar naast mijn mening gewoon een feit. Als je ontkent dat analoog een sterk gedateerde techniek is dan ontbreekt het je aan technisch inzicht of je verwart een tweetal zaken met elkaar, de werking en de leeftijd van die techniek. 2 verschillende zaken, maar ook 2 verschillende feiten. Dat de analoge transmissie over het algemeen prima werkt, zoals je ook al aangeeft, doet echter niets af aan het feit dat het een sterk gedateerde techniek is.

Verder denk ik dat er even breder gekeken moet worden als enkel Ziggo. Ooit zal er een start gemaakt moeten worden met het afbouwen van de analoge transmissie, we kunnen niet tot in het oneindige met die gedateerde en zeer inefficiente manier van transmissie blijven werken. Ook de analoge ether uitzendingen zijn al gestaakt, dus waar om analoog via de kabel nog wel blijven verplichten?

Kom je gelijk bij een heel ander punt van de discussie.

1- Een (groot) aantal mensen vind dat de kabelbedrijven nog verplicht moeten worden in het doorgeven van de analoge zenders, en tevens dat het analoge pakket niet afgeslankt mag worden.

Waarom word verwacht van de kabelbedrijven dat ze naast digitale tv ook een analoog pakket moeten doorgeven, maar waarvan een groot deel ook nog eens een vastgelegd pakket is door externe partijen. Waarom is dit enkel een verplicht gegeven voor de kabelmaatschappijen in nederland, en mogen alle andere tv aanbieders doen en laten zoals zij dat willen?

De analoge ether uitzendingen zijn al een tijdje gestaakt, waarom dan ook niet de analoge kabeluitzendingen langzamerhand gaan uitfaseren.

De weerstand zal er altijd blijven, als er nu een begin word gemaakt met het langzaam afbouwen van het analoge pakket, zijn we als het mee zit over een jaar of 5 van dat analoge pakket af. Als het 5 jaar uitgesteld word, zal dezelfde discussie opnieuw oplaaien omdat er altijd mensen willen zijn die tegen verandering zijn, die krampachtig vasthouden aan wat ze hebben, en er alles aan doen om die vooruitgang tegen te houden. Nu, over 5 jaar, en over 100 jaar zullen die mensen nog steeds bestaan.
__________________