Los bericht bekijken
  #9  
Oud 13 juni 2009, 11:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
De techniek "analoge tv" is al zeer sterk achterhaald. En waarom blijven we zo krampachtig vasthouden aan de sterk gedateerde analoge techniek?
Dergelijke stemmingmakerij in dit topic en het andere topic getuigt niet bepaald van enig technisch inzicht. Technieken die via analoge transmissie perfect functioneren, zoals teletext, Guide+, RDS, etc., worden via de digitale ontvangers niet geboden of zijn slecht ge´mplementeerd. Om digitale TV te kunnen ontvangen heb je door de opstelling van het kabelbedrijf een externe ontvanger nodig waarvan de kwaliteit zeer onder de maat is. Mensen schaffen dure TV's aan met allerhande functionaliteit die moet worden overgenomen door buggy middle of the road ontvangers die bij wijze van spreken nog goedkoper zijn dan de kabels die gebruikt om het signaal van de ontvanger naar de TV te krijgen. En dat uiteindelijke signaal voor de TV is dan veelal net niet goed passend voor de karakteristieken van de TV zodat je additionele problemen krijgt met HDMI aansluitingen, verschoven beeld, SCART aansluitingen met overspraak, lipsync problemen, resolutie problemen en ga zo maar door. En laten we vooral ook niet het geklooi van ons kabelbedrijf niet vergeten als top veroorzaker van digitale radio en TV ergernissen zoals het gedoe met E-19 problemen, te laat gesignaleerde signaal problemen, gedoe met kanalen, klanten verplichten onnodig extra kosten te maken om uberhaupt digitaal te mogen en kunnen kijken, klanten verplichten om hun analoge gebruikersgemak in te leveren door een digitaal houtje touwtje kastje op te dringen, etc.

Echt wat je noemt een vooruitgang die digitale doorgifte van kanalen t.o.v. de analoge doorgifte. Vreemd dat niet alle klanten dat willen...