Los bericht bekijken
  #8  
Oud 13 juni 2009, 09:30
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Hoe je er ook tegenaan kijkt, ik denk dat het verstandig is dat langzamerhand de analoge kanalen afgebouwd en uitgefaseerd worden. Dat hoeft niet in een keer, maar er moet ooit mee begonnen worden anders zit je over 30-40 jaar nog met de analoge kanalen opgescheept en is er nog niets veranderd.

Of er nog dit jaar begonnen word met het langzaam afbouwen, of over 3 jaar, weerstand zal er altijd tegen zijn, en er zullen altijd mensen klagen, dat word er echt niet minder om. De techniek "analoge tv" is al zeer sterk achterhaald. En waarom blijven we zo krampachtig vasthouden aan de sterk gedateerde analoge techniek?

Het argument van de oudere generatie is een goed punt. Toch denk ik dat daar veel te zwaar aan word getild. Het zappen met een afstandsbediening van een tv of met de afstandsbediening van een decoder verschilt in wezen weinig van elkaar. Als de oudere generatie nu een nieuwe tv nodig heeft omdat de oude kapot is gegaan zit daar ook een nieuwe afstandsbediening bij, en daar leert men ook wel weer mee omgaan, dus waarom zou men niet kunnen leren omgaan met de afstandsbediening van een decoder? Ik denk dat de meester er niet zoveel zin in hebben om er nog energie in te steken en geen verandering willen, maar dat ze het, al dan niet met wat oefening en hulp van familie/vrienden, zeker wel kunnen.
__________________