Los bericht bekijken
  #191  
Oud 13 juni 2009, 00:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door golftouch Bekijk bericht
Gegevens WD AV-GP WD10EVDS:
Read/Write 4.86 Watts
Idle 4.18 Watts
Standby 0.38 Watts
Sleep 0.38 WattsOmdat nog niemand van dit Forum of dit topic deze schijf al in zijn 5050 heeft. Dus zijn er nog geen gebruikerservaringen bekend.
Gezien de specs zou het geen probleem moeten opleveren.
Nee, ik verwacht ook geen problemen. Heb de schijf al besteld en die werd ook prompt binnen 36 uur geleverd. Heb nog geen 5050, maar heb al wel besloten dat ik die toch wil hebben. Zit alleen nog in dubio of ik even zal wachten met de aanschaf omdat Humax kennelijk toch kleine hardware revisies doorvoert bij modellen die in productie zijn. Dat laatste moet ik wel concluderen uit zeer positieve ervaringen met een Humax IR-FOX C die ik via een Ziggo actie heb gekregen en die beslist niet de op dit forum genoemde timerproblemen heeft, hoewel de firmware revisie toch precies hetzelfde is als bij mensen die wel problemen hebben.

Bij de specs van de beide Seagate schijven die je geeft heb ik toch lichte twijfels over de betrouwbaarheid daarvan, hoewel ik er niet aan twijfel dat je de gegevens correct hebt overgenomen. Je kunt zien dat het 'idle' gebruik bij de 1 TB schijf hoger ligt, en dat het gebruik in stand by of 'sleep' mode ook een fractie hoger ligt bij de 1 TB schijf, maar in gebruik zou de 1 TB schijf dan juist zuiniger zijn, en dat is dan toch wat vreemd. Overigens is het 'idle' gebruik nauwelijks relevant voor de Humax, omdat de 5050C in gebruik voortdurend een programma (als buffer) opneemt.

Citaat:
Ik heb in een Engels Forum gelezen dat enkelen toch niet zo heel tevreden waren. Kan deze zo snel even niet vinden.
Als iemand dat wel kan vinden dan graag een linkje. Ik heb wel verhalen gelezen waaruit bleek dat men gekozen had voor een normale (maar wel 'groene') WD desktop schijf, omdat de WD AV-GP WD10EVDS niet leverbaar was, maar dat moet je dus inderdaad niet doen. Een schijf in een desktop PC is het grootste deel van de tijd 'idle', en de schijf in de Humax juist (vrijwel) nooit.

Citaat:
Anderen hebben inderdaad zeer positieve verhalen.
Lezers van dit Forum willen graag specs en ervaringen zien. Daarom graag je goeie tip onderbouwen. Zeker omdat je gelijk hebt dat de Pipeline zeer moeilijk verkrijgbaar zijn. Een alternatief is zeker welkom.
Als ik ervaringen heb opgedaan (positief dan wel negatief), dan zal ik ze hier zeker posten. Mijn plan is om eerst één of twee avondjes met de Humax te gaan 'spelen' om ermee vertrouwd te raken en zeker te weten dat er geen evidente problemen zijn, en dan zo snel mogelijk de 1 TB schijf erin te gaan zetten.
Met citaat reageren