Los bericht bekijken
  #6  
Oud 12 juni 2009, 18:58
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zig_go Bekijk bericht
Beste OwnIY,

Zie de Humax 5050 van hierboven als de beste en comfortabelste moderne variant van de videorecorder.
Daar is nogal wat op af te dingen. In principe is iedere gewone DVD/HDD recorder qua comfort en gebruiksmogelijkheden al veruit superieur aan de antieke VHS recorder. Wat ik mis op de Humax 5050C zijn vooral mogelijkheden om het opgenomen materiaal te bewerken en te beheren:

- Fragment tussen twee exact te bepalen punten A en B wissen om bijv. reclameblokken of overtollige stukjes te verwijderen.

- Opgenomen titels splitsen.

- Playlists voor virtuele editing (d.w.z. kunnen editten en nieuwe samenstellingen van opgenomen materiaal kunnen maken zonder aan het oorspronkelijk opgenomen materiaal te raken).

- Desgewenst kunnen instellen dat de oudst opgenomen titels automatisch worden gewist zodra dat nodig is, zodat nieuwe opnamen niet mislukken door een gebrek aan schijfruimte.

- Titels die niet automatisch gewist mogen worden kunnen beveiligen.

- Titels (handmatig) kunnen wissen terwijl er een opname loopt.

- Automatische plaatsing van indexpunten bij begin en einde van reclameblokken zodat deze bij het afspelen met één druk op de knop zijn te skippen.

Citaat:
Je kan de digitale zenders opnemen en afspelen en aanboord zitten decoders om het digitale tv signaal te decoderen, de smartcard en abonnement bepalen welke zenderpakketten je kan ontvangen.
Heb 'm zelf en zou 'm niet willen misschen.
Het concept-nogiets is iets anders, iets extra's. Dit zijn apparaten, ook met een (interne, of externe) harddisk en een slimme decoder chip die alle vreemd varianten van ontcijferen en opslag begrijpt en van wat je 'm ook aanbied (van dvd-image (=iso) tm dvix, TS) iets afspeelbaars produceert. Soort alles vreters.
TS is het bestandformaat van de oa de Humax. Bestanden van de Humax kan je wel op de HD van Concept-nogiets zetten, omgekeerd niet (bv geen Divx, snapt Humax niet, Concept wel).
Een goede mediaplayer is die van Western Digital van ongeveer 100 euro, moet nog een extene HD op USB-basis bij. Neem anders 1 met interne HD. In computertotaal van deze maand staat een test.
Een apparaat dat alles kan wat TS wenst bestaat (nog) niet. De Humax 5050C is geen mediaplayer en iets streamen vanaf je PC gaat hier ook niet mee. Er beginnen trouwens wel TV's met netwerkfaciliteiten te komen, dus in de nabije toekomst zou een mediaplayer wel eens overbodig kunnen worden.

Laatst gewijzigd door Riparius; 14 juni 2009 om 00:15