Los bericht bekijken
  #11  
Oud 12 juni 2009, 14:25
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Decibert Bekijk bericht
Natuurlijk zou het beter zijn als Ziggo zelf zo'n duidelijk overzicht maakt. De ervaring leert dat de website zeer zelden up-to-date is, en externe nummers, zelfs als die wel door de klantenservice worden gegeven als je erom vraagt, zullen daar echt nooit op geplaatst worden. Dat is geen reden om mensen in de tussentijd de dupe daarvan te laten worden.
Dan is het toch de onze taak om aan Ziggo te signaleren dat de informatie niet up to date is? We zijn hier toch geen vervanging van de Ziggo helpdesk of website? Als je hier de rol van Ziggo wil gaan overnemen dan heb je daar een dagtaak aan. Daarvoor heeft Ziggo toch zelf personeel in dienst om er voor te zorgen dat de boel up to date is en goed functioneert?

Citaat:
Het is in ieders voordeel het contact met de helpdesk te stroomlijnen: de klant zelf, die daardoor sneller en beter geholpen kan worden, alle andere klanten die sneller aan de beurt komen omdat iemand die weet waar hij moet zijn niet eerst drie keer de verkeerde afdeling belt, ten koste van anderen die wel op die afdelingen moeten zijn, en Ziggo zelf omdat ze dan klanten beter kunnen helpen. Win/win/win situatie.
En dus een taak van Martine Ferment om dit op te pakken en een taak van het ZGV om dit bij Ziggo aan te kaarten.

Citaat:
We kunnen ook wel bijna alle vragen die in dit forum gesteld worden doorverwijzen naar de klantenservice als we vast willen houden aan de absolute stelling dat het niet de rol van dit forum is bepaalde taken over te nemen. Dat is het natuurlijk ook niet, maar ervaringen en kennis onderling delen, wat uiteindelijk als resultaat heeft dat er vragen beantwoord worden die vallen onder de verantwoordelijkheid van de klantenservice, is dacht ik wél de opzet van dit forum.
Waarom moet het altijd weer zwart/wit worden gesteld. De doelstelling van het ZGV met het forum is volgens mij om signalen te krijgen vanuit de achterban over zaken die zij bij Ziggo kunnen aankaarten voor betere dienstverlening. Jij komt met een goed idee over een webpagina waarop alle te kiezen opties van het IVR systeem van Ziggo worden bijgehouden zodat de klanten sneller bij de juiste afdeling terecht kunnen komen. Een goede verbetering van de support bij Ziggo waaraan voor Ziggo geen extra kosten zijn verbonden en prima zijn te realiseren. In mijn ogen is dit dan één van die zaken waarmee de ZGV prima kan aankloppen bij Ziggo. Dat neemt nog steeds niet weg dat er hier klanten elkaar proberen te helpen, maar i.p.v. dat de helper zelf het telefoon nummer uit het hoofd gaat leren met de bijbehorende te kiezen opties kan de helper afsluitend van zijn bericht verwijzen naar die Ziggo webpagina.

Citaat:
Als je er een thread aan koppelt, zoals bijvoorbeeld in mijn opzet of losstaande "discussieer" thread moet dat toch geen probleem zijn, zolang het geheel maar een prominente plaats krijgt. Één persoon wordt het snel zat de zaak bij te houden. Tientallen klanten die een kleinigheidje aan informatie bijdragen maken er een peuleschil van.
Een discussieer thread gaat zeker niet werken. Dat zie je nu al met die lange discussieer threads waarbij nieuwe forumleden niet eens meer de moeite nemen om de hele thread te lezen. Er zal dus een overzicht moeten zijn in de openingspost van een thread of een FAQ, maar dan is het probleem dat één persoon dat moet gaan bijhouden en als die het zat is de rechten op die openingspost of FAQ moet kunnen overdragen aan iemand die het stokje wil overnemen. Ik heb zelf in het verleden een aantal FAQ topics op het oude MGV forum onderhouden en anderen opgeroepen bijdragen te leveren en kan uit ervaring spreken dat die bijdragen van anderen niet of nauwelijks van de grond komen.

Als na overleg met Ziggo blijkt dat Ziggo niet van plan is om deze verbetering van de dienstverlening uit te voeren, dan is het denk ik verstandiger om aan dit forum een Ziggo Wiki te hangen zodat iedereen de auteur kan zijn van dergelijke informatie. De kans is dan groter dat het onderhouden wordt en dus up to date blijft.

Citaat:
Deze thread is er dan ook voornamelijk om de behoefte hieraan en de haalbaarheid hiervan te peilen en de discussie erover te starten, dus zie het vooral niet als aanval dat ik het niet met je eens ben.
Doe ik ook niet, ik draag alleen argumenten aan waarom ik denk dat het niet haalbaar is in de opzet die jou voorstaat.