Los bericht bekijken
  #42  
Oud 11 juni 2009, 22:01
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Ik blijf het vreemd vinden dat ik deze bug niet ervaar met een (nieuwe) Humax IR-FOX C.
Wees blij dat het bij jouw IR-FOX C niet voorkomt. Hoewel er volgens Ziggo geen sprake is van hardware revisies heb ik daar toch mijn twijfels bij gezien de verschillende ervaringen hier op het forum met deze ontvanger. Misschien binnenkort toch maar eens dat ding opmaken om te zien wat er op het main board staat. Ook kan de manier van gebruik natuurlijk een rol spelen. Ik gebruik bijvoorbeeld geen favorietenlijst meer vanwege het regelmatig resetten van deze ontvanger om de tijd problemen op te lossen. Misschien doen de andere dat juist wel waardoor zij weer andere problemen ervaren. Instellingen kunnen anders zijn waardoor de ontvanger anders reageert en ga zo maar door.

En laten we ook niet vergeten dat hoewel tegenwoordig allemaal de naam Ziggo heeft er in ieder geval nog steeds sprake is van twee verschillend ingerichte headends die drie kabelgebieden bedienen. In het Ziggo/Multikabel gebied heeft de IR-FOX C bijvoorbeeld regelmatig last van haperingen in Transport Streams die in Ziggo/Casema gebied niet voorkomen terwijl het signaal toch uit dezelfde headend van Ziggo/Casema komt. Een bug als gevolg van signaal transport problemen tussen de Ziggo/Casema headend en Ziggo/Multikabel gebied. Wie weet triggeren die transport problemen wel meer bugs in de IR-FOX C. In Ziggo/@Home gebied lijken de EPG traagheidsproblemen bijna niet voor te komen terwijl er in Ziggo/Casema/Multikabel gebied veel meer over geklaagd wordt. De hoeveelheid EPG is tegenwoordig gelijk in het hele Ziggo gebied, maar geldt dat ook voor de manier van versturen?

De bottomline is echter dat er ondanks de manier van gebruik of het kabelgebied waar de ontvanger gebruikt wordt er geen bugs in mogen zitten. Als er meerdere mensen dezelfde klacht melden dan is er sprake van een bug of probleem dat moet worden opgelost.