Los bericht bekijken
  #8  
Oud 11 juni 2009, 18:28
grizzler's schermafbeelding
grizzler grizzler is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 juni 2008
Locatie: Den Haag / Casema (Orange)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVM3200
Berichten: 229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marloeselbrink Bekijk bericht
Ik heb inderdaad inmiddels iets gevonden:
mijnnaam@casema.nl
en een wachtwoord.
Daarmee heb ik echter nog niet het juiste Smtp adres gevonden. Het werkt nog niet op het smtp.ziggo.nl en ook niet op smtp.casema.nl

Misschien heeft het dan toch iets met die poort ofzo te maken...whatever that may be ?
Vergeet dat verhaal maar. Het gaat er hier toch om dat je 'gewoon' verbinding wilt maken met Ziggo's eigen smtp-server? Dan zouden zowel smtp.ziggo.nl als smtp.casema.nl moeten werken. De laatstgenoemde is een alias van de eerste. In eenvoudig Nederlands: met beide namen kom je op dezelfde plek terecht.

Begrijp ik goed dat je ook hebt geprobeerd met dat casema-adres een account aan te maken en dat Ziggo's smtp-server daar ook niet mee werkt? Dan kan je bij de helpdesk aankloppen met die mededeling en zal men er toch echt iets aan moeten doen.

Misschien kan je eerst nog iets proberen. Hoe handig ben je met het opdrachtvenster (ook wel DOS-box, command window, commandovenster of command prompt genoemd)? Open er eens een en type eens:

telnet smtp.ziggo.nl 25

gevolgd door Enter. Als het goed is, reageert de smtp-server daarop met een aantal regels die met de code 220 beginnen. Zo ja, type dan maar

quit

en sluit het opdrachtvenster. Als dit heeft gewerkt, reageert de server wel en ligt het probleem waarschijnlijk niet bij Ziggo. Komt er de een of andere foutmelding op, meld dat dan bij de helpdesk (eventueel eerst hier).

Overigens biedt HostingDiscounter volgens hun website geen uitgaande mailserver aan, dus je bent veroordeeld tot die van Ziggo.

Heb je trouwens gecontroleerd of de gegevens in het instellingenvenster van je mailprogramma wel helemaal goed staan (niet ergens een onopvallende spatie ingeslopen of zoiets)?

Edit: ik zie nu pas dat je met een Mac werkt. Daar weet ik niet veel van, dus ik weet niet of je de bovengenoemde telnet-opdracht ergens kwijt kunt. Misschien kan een Mac-kenner je hier beter verder mee helpen.

Laatst gewijzigd door grizzler; 11 juni 2009 om 18:39