Los bericht bekijken
  #10  
Oud 11 juni 2009, 09:32
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dj-scratch Bekijk bericht
FF offtopic hoe is je ervaring met Windows 7 ?

is die sneller en stabieler dan vista ?
Zo, ik kom dit bericht nu pas tegen

Ik heb toen build 7127 geÔnstalleerd, maar ben terug gegaan build 7100 (RC1). Over het algemeen is het wel sneller dan Vista, maar voor de rest eigenlijk gewoon hetzelfde (op een paar programma's na). Ik gebruik Windows 7 overigens als dagelijks OS. Men zegt dat Windows 7 Vista had moeten zijn en daar ben ik het wel mee eens. Ik draai de 64-bits versie, zodat ik ten eerste de volledige 4GB in mijn systeem kan gebruiken (voor de officiŽle introductie wil ik daar nog 4GB bij doen en een WD VelociRaptor 300GB schijf kopen en gebruiken als OS schijf) en ten tweede dat het gewoon merkbaar sneller is dan de 32-bits versie. Maar stabieler? Vista was al heel erg stabiel

Alle hardware in mijn PC werkt. Zelfs de soundcard van Creative dmv Win7 beta drivers van hun zonder opstartconsole. Printer van Canon werkt dmv installatie van Vista x64 drivers. En mochten er nog twijfelprogramma's zijn, altijd de Vista drivers proberen en 99 van de 100 keer werken die gewoon.

Het probleempje met de harde schijven in slaapstand die aangeroepen worden. Eigenlijk is dat niet echt een probleem. Als je bijvoorbeeld met Verkenner het overzicht van de PC wil hebben en de schijven staan nog in slaapstand kan het even duren voordat je een overzicht krijgt, maar dat is logischerwijs ook afhankelijk van de snelheid waarmee de schijven vanuit slaapstand opstarten. Op zich vind ik het niet storend, maar ik laat de schijven dan ook nooit in slaapstand gaan. Hier staat de PC 24/7 aan en de schijven dus ook. PC dient tevens als netwerkopslag en daar is 1 1TB schijf voor geplaatst. 2e 1TB schijf is voor de downloads en het OS staat op een 500GB schijf. Deze gaat vervangen worden door een Western Digital VelociRaptor 300GB 10.000rpm.

Maar om even terug te komen op de vraag: Windows 7 werkt eigenlijk gewoon goed. Met Vista had ik na SP1 al geen problemen meer, maar het draaide verder erg goed. Windows 7 is een logisch vervolg en het werkt net iets fijner, maar niet substantieel beter. Wel betere ondersteuning, maar ook hier geldt, oude apparatuur kan altijd blijven weigeren om te gaan werken. Zo is het met alles. Wat ik persoonlijk wel een groot voordeel vind, de vensterformaten worden beter onthouden en gaan niet meer terug naar het originele standaard formaat.

Homegroup (thuisgroep) is ook een erg handige manier om mappen makkelijk te delen. Verder zou ik het eens gaan proberen als ik jou was.

Je hebt nog tot maart 2010 Daarna zal Windows om de 2 uur gaan rebooten om er vervolgens in juni 2010 helemaal mee op te houden. Ach, dat is geen probleem, 22 oktober is het retail, dus hopelijk al via OEM-systembuilder te krijgen. Build 7201 (typenummering zou eigenlijk voor RC2 moeten staan, maar is niet officieel) is nu in omloop en men wacht op build 7224. Maar ik ga niet elke week een nieuwe install doen dus wacht nog even. Ben momenteel erg druk bezig met het stiller maken van mijn PC (link in handtekening)

Ik ga het ook nog op de 64-bits laptop van mijn vriendin zetten, eens kijken hoe dat werkt.