Los bericht bekijken
  #55  
Oud 10 juni 2009, 20:14
grunticus's schermafbeelding
grunticus grunticus is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 oktober 2008
Locatie: Ziggo Roermond
Ziggo Internet: Tel: Z1, internet: Z3, TV: Z1. Modem: Arris TM501B
DTV: Humax IR-Fox, Humax 5050C, CI+ Philips 37PFL9604H/12
Berichten: 31
Standaard Opgelost: geen signaal Holland Doc 24, Geschiedenis 24 e.a.

Hallo allemaal,

Ik heb al een hele tijd digitale TV, altijd zonder problemen. Aan de in-huis kabel installatie is totaal niets gewijzigd, maar sinds een paar weken hadden een aantal zenders geen of alleen heel schokkerig beeld op 2 TV's (één met een humax IRC Fox, één met een Humax 5050c):

Family 7
Misdaadnet
Hilversumbest 24
101 TV
Fashion TV
Holland Doc 24
Geschiedenis 24
Cultura 24
Consumenten 24

Alleen op die, alle andere zenders inclusief HD waren perfect. Ik had al zelf een nieuwe COAX kabel gekocht bij de gamma met aangesmolten stekkers, en die rechtstreeks van de Ziggo bus in de muurkast op de Humax 5050C aangesloten.

Dit had geen resultaat. Daarop heb ik de helpdesk gebeld, en na maar drie keer een afspraak niet te zijn nagekomen kwam de monteur. Hij heeft wat gemeten en gekeken en met de opmerking "dat komt door die Gamma-drek" (doelende op kabels en COAX pluggen).

Hmm. die gamma drek deed het anders al jaren prima met digitale TV van @Home / Ziggo.

Ik was niet thuis maar hoorde dit allemaal van mijn eega. Ik was furieus omdat ik ervan overtuigd was dat hij er zich met een jantje-van-leiden vanaf had gemaakt, immers, de installatie was nooit veranderd en eerst werkte ook alles, bovendien had ik een nieuwe COAX kabel met aangesmolten COAX pluggen geprobeerd (om montagegepruts mijnerzijds uit te sluiten) en dat hielp ook niet.

Volgens de monteur moest ik COAX 12 kabel en goede pluggen gebruiken. Goed, ik een nieuwe Hirschmann 799 kabel plus Hirschman pluggen gekocht en wat denk je: Probleem opgelost, prachtig beeld op alle zenders.

De signaalkwaliteit was: 100% / sterkte 33%
De signaalkwaliteit is nu: 100% / sterkte 33%

WTF???? ogenschijnlijk geen verschil, in praktijk dus wel!!!

In de winkel waar ik het kocht wist de verkoper te melden dat het signaal van Ziggo zwakker is gemaakt, met bovengenoemde gevolgen.

Dussss....ik was wat te snel met mijn conclusie over de monteur en hij had goed gezien waar het aan lag

Wel "leuk" dat Ziggo het signaal veranderd, en dat de klant dan maar moet investeren in betere infra. Nou ja, investering in de toekomst zullen we maar zeggen....en nog een nieuw kabeltje naar boven trekken.