Discussie: ZIGGO kiezen?....
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 9 juni 2009, 22:40
Decibert's schermafbeelding
Decibert Decibert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2009
Locatie: Amstelveen / Casema
Berichten: 915
Standaard

Citaat:
Waneer ik google gebruik zijn er over iedere provider heel veel klachten en durf bijna geen nieuw abonnement meer af te sluiten.
Dat komt omdat je alleen de mensen hoort bij wie het niet werkt. Storingen en andere problemen heb je bij elke aanbieder. Voordeel van kabel is dat je snelheid vaak wat betrouwbaarder is en de verbinding in theorie minder storingsgevoelig zou moeten zijn. Je merkt wel aan mijn diplomatieke taalgebruik dat ik geen antwoord heb op je vraag, en ik denk niet dat er hier iemand rondloopt met exacte getallen.

Echter, rampverhalen zijn geen reden om van het abonnement af te zien om de eerder genoemde reden.
Ik zeg dus: de chaos van vorig jaar is wel voorbij. Er zijn problemen, die zullen er altijd zijn. Het grootste deel van de tijd gaat het echter gewoon prima. Nee, ik heb zelf geen internet van Ziggo. Ik wacht de snelheidsverhogingen nog even af. Ik heb er echter wel vertrouwen in.

KPN staat bijna altijd op 1 als bedrijf waarover de meeste klachten binnenkomen, toch loopt het merendeel van de vaste telefonie via hun. Het merendeel van de klanten is namelijk wel tevreden met hun diensten. Zo is het bij Ziggo ook; alleen de klagers laten van zich horen, want als het werkt doet men alsof dat vanzelfsprekend is.


Overigens kan je zelf bijdragen aan een goed verloop van je overstap. Vraag allereerst bij Online informatie op over je abonnementen: wat is je opzegtermijn, vervalt je internetabonnement automatisch als Ziggo je telefoon opzegt? Twee hele belangrijke vragen. Telefonie zegt Ziggo voor je op, internet kun je het best zelf opzeggen als dit niet automatisch vervalt.

Doe je bestelling telefonisch via 0900-0730. Geef duidelijk aan wat je precies wilt. Geef het aan als je nummerbehoud wilt, en zorg ervoor dat je niet alleen je telefoonnummer weet maar ook de exacte tenaamstelling van het telefonie-abonnement bij Online. Eventuele extra diensten (draadloze router? Geheim nummer?) altijd zelf vermelden als je er niet om wordt gevraagd. Vat, als de medewerker het niet doet, aan het eind van het gesprek samen wat je hebt besteld inclusief details. Maak eventueel vantevoren een lijstje met belangrijke punten.

Als je een medewerker aan de lijn krijgt die van kant noch wal weet, bel dan gewoon opnieuw (lokaal tarief). Lijkt flauw, maar die persoon doet zijn werk dan niet goed, en kan je flink wat narigheid bezorgen door je bestelling verkeerd in te voeren.

Je krijgt een schriftelijke bevestiging binnen een aantal dagen. Ontvang je die niet binnen een week, zou ik nogmaals bellen. Ontvang je'm wel, controleer dan nauwkeurig alle gegevens. Je hebt een wettelijke termijn van 10 werkdagen (of zeven?) om van je bestelling af te zien zonder opgaaf van redenen.

En: blijf dit forum in de gaten houden. Je kan uiteraard over elke stap in het bestelproces terecht met je vragen, want velen van ons zijn daar ook doorheen gegaan.
__________________
Geen loonstrookje van Ziggo B.V.
De feiten scheiden van de emoties