Los bericht bekijken
  #1  
Oud 9 juni 2009, 20:20
Bierbeer's schermafbeelding
Bierbeer Bierbeer is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 december 2008
Locatie: Multikabel
Berichten: 70
Standaard E19-4 5050c alle geplande opnames mislukken

Hoi

ik ben al vanaf half maart in het bezit van de humax 5050c met een oude kaart in afwachting van de nieuwe kaart. Geen problemen met geplande opnames, alles perfect gegaan.

Vanaf begin/half mei de nieuwe kaart en een preview periode van +/- 2 weken, in deze periode ook totaal geen problemen met geplande opnames.

Nu 1 juni: krijg ik de melding preview periode vervallen op de zenders buiten het basis pakket (dat klopt ik heb alleen basis). Maar vanaf deze datum mislukken alle geplande opnames vanuit het basispakket als de decoder in standby staat (zowel energie modus als normaal). TSR en tijdens kijken opnemen of geplande opnames als de decoder aan staat gaat perfect.
Als ik de decoder handmatig aan zet na een tijdje in standby te hebben gestaan merk ik ook dat ik op alle zenders eerst de melding E19-4 zie, dit zo een 5 a 10 seconden en dan beeld en werkt de decoder perfect. Ik vermoed dat door de E19-4 foutmelding ook alle opnames mislukken als de decoder uit standby komt.

Wat heb ik gedaan:
Kaart erin eruit, terug naar fabrieksinstellingen, alle zenders opnieuw erin, kaart laten resetten? door de ziggo helpdesk. Gisteren een mail op laten stellen naar de 2de lijnst storingsdienst door een zeer competente (ja ik schrok hier ook van) ziggo medewerker.
Hij vermoed dat de 2de tuner nog niet ingesteld is voor het nieuwe normale basispakket, ik heb geen idee wat hij precies bedoeld maar vond het een beetje raar klinken. Dit schijnen ze te kunnen oplossen op afstand en ik krijg deze week een belletje terug.

Eerdere medewerkers gaven mij alleen de standaard opdrachten van stel de opnametijd eerder in (zucht) sluit de decoder met een korte kabel aan (zucht) en reset de decoder maar nog een keer.

Heeft iemand nog een idee wat er aan de hand kan zijn, of is er een ziggo medewerker die misschien mijn abbo/kaart even kan checken ergens? Ik weet namelijk 100% zeker dat er ergens bij de verificatie bij ziggo zelf verkeerd gaat aangezien het NA mijn preview periode voorkomt.

BER=0
Sterkte=37% (al vanaf het begin en nooit problemen gehad)
Kwaliteit=100%