Los bericht bekijken
  #29  
Oud 9 juni 2009, 16:18
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Hoezo is dat schandalig dan? Ik geef alleen aan dat digitale TV inbegrepen is in het basis tarief voor de kabel. Er zijn genoeg mensen die denken dat als analoge TV komt te vervallen dat dan ook die 16 euro nog wat niet meer betaald hoeft te worden omdat digitale TV "gratis" zou zijn. Een misvatting die door de sales afdeling in de hand wordt gewerkt door te werken met termen als 0 euro en gratis als het om het aanprijzen van het digitale basis pakket gaat. Iets dat overigens geen al lang geen stand meer houdt omdat Ziggo steeds meer kanalen uit het analoge pakket haalt en alleen nog maar digitaal in het basis pakket doorgeeft in overleg met de betreffende kanalen. Financieel voor de klant heeft dat wel de consequentie dat er ontvanger en onnodig een veel te dure smartcard aangeschaft moet worden terwijl je in feite al voor dat kanaal betaalt via het basis tarief.

Misschien betaal je dan niet zo zeer voor de doorgifte van het kanaal maar meer voor de digitale dienst (de apparaatuur hier voor aan de kant van ziggo moet ook terug verdient worden).

Ben het helemaal met je eens dat een smartcard gratis hoort te zijn.
Daarnaast mag er van mij ook wel subsidie op een decoder zitten (zoals als bij een mobilie gsm telefoon gewoonlijk is) maar dat is nu eenmaal nietzo, feit is dat men analoog wettelijk door moet blijven geven. dat digitaal de keuze is van de gebruiker, dus hier best extra voor mag worden belast.