Los bericht bekijken
  #10  
Oud 9 juni 2009, 11:37
SvenEnSabrina's schermafbeelding
SvenEnSabrina SvenEnSabrina is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2009
Locatie: Hoensbroek / @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco, Humax en Samsung
Berichten: 232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Ber op Humax= schommelt tussen 0 en 1
BER op Panasonic = constant 0. m.a.w kan ook aan de gevoeligheid van de decoder liggen blijkbaar en is al 's eerder gezegd in het forum.
Super...
Ik las het alsof je zei dat BER best (behoorlijk) mag schommelen, maar 1 is idd minimaal (zal de decoder nog wel kunnen corrigeren), en ik denk ook dat je oog / oor dat sowieso niet echt zal gaan opmerken


----
BER staat voor Bit Error Ratio. Het getal geeft aan de verhouding tussen fout en goed ontvangen bits. Bijvoorbeeld een BER van 1E-6 (normaal zou je dat schrijven als 0,000001) geeft aan dat één op de miljoen bits foutief ontvangen is. Digitale televisie heeft foutcorrectie, en kan daardoor een aantal foute bits herstellen. Voor een 'foutloze' (quasi-error-free) werking mag het signaal ongeveer 1E-4 (1 op 10000, ook wel 100E-6) fouten bevatten. Dan kan de decoder de fouten nog herstellen. Het streven is een BER van 0. (dat betekent dus eigenlijk minder dan 1E-6, minder fouten geeft de decoder niet aan)
De BER kan verschillen per transportstream. Er zitten een aantal zenders in één transportstream. Deze zullen allemaal dezelfde BER hebben, zenders in andere streams kunnen een andere BER hebben. Als je de BER wilt weten moet je eerst zorgen dat de decoder is afgestemd op de zender waar je een probleem hebt. Heb je op meerdere zenders een probleem, kijk dan of deze op dezelfde frequentie (=dezelfde transportstream) worden doorgegeven. Dat kan je zien in hetzelfde scherm waar je ook de BER kunt zien.
Waar je de BER kan aflezen verschilt per decoder.

BRON: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/faq/

Laatst gewijzigd door SvenEnSabrina; 9 juni 2009 om 11:45 Reden: Extra info mbt BER