Discussie: HD-tuner met PVR
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 8 juni 2009, 14:20
Casey111's schermafbeelding
Casey111 Casey111 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 mei 2006
Locatie: Venhuizen
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus
DTV: Panasonic, Samsung H360R, Vantage 8000 CS
Berichten: 82
Standaard

Ik heb inmiddels mijn Vantage 8000 CS werkend. Heeft wel wat voeten in de aarde gehad:
1. Ik kocht hem met een 500 Gb hard disk. Die moet je er zelf inzetten (is op zich geen probleem), maar het ding werkte niet betrouwbaar: soms zag ie de disk wel, soms niet. Teruggestuurd: blijkt een defecte disk geweest te zijn.
2. Volgens de spec's heeft de box een Conax software CAM (daarvoor hoef je dus geen losse CAM te kopen). Maar... er blijkt ook een SW versie te zijn met Irdeto softcam. Da's makkelijk: smartcard uit de Ziggo decoder en in de Vantage... werkt niet! Na veel heen en weer mailen blijkt het probleem te zijn dat mijn smartcard een te oude versie is (een van de eerste multikabel kaartjes). Na het aanschaffen van een nieuw startpakket van Ziggo blijkt het allemaal wel te werken!
Maar: 1 en 2 gecombineerd: nadat de harddisk vervangen was, bleek ook de allernieuwste versie van de software geladen te zijn... en dat was die zonder Irdeto softcam. Gelukkig had ik de oude build nog bewaard.

Nu ff over mijn ervaringen na twee weken spelen:
- De EPG is prima. Heel snel, en zeer volledig.
- Kanaallijst is NIET volgens Ziggo, en zul je dus zelf moeten aanpassen. Op het Vantage forum kun je een prima channel-editor vinden (vooral handig als je inmiddels 2000 satellietkanalen eraan toegevoegd hebt).
- Het PVR deel is prima: opnamens maken is zeer eenvoudig, gewoon selecteren in de EPG en op Rec drukken...
- Ernstig nadeel is wel dat deze uitvoering van de box één kabel-tuner heeft en één satelliet tuner. Wanneer een opname loopt van de kabeltuner kun je alleen naar zenders die in dezelfde multiplex zitten kijken... Dus Ned1 opnemen en SBS kijken kan niet! Daarvoor moet je de 8000C kopen die heeft nl. wel 2 kabel tuners (maar weer geen satelliet...)
- HDD / USB: de box heeft naast de ingebouwde HDD ook nog 2 USB poorten. Daar kun je ook een portable disk op aansluiten en je opnames op maken. Maar je kunt ook heel eenvoudig opnames van de hard disk overzeten naar USB en op een PC bekijken (met mediaplayer classic bijv.) of editen (trial versie van stream-editor wordt meegeleverd).
- Beeldkwaliteit: in HD prima, ge-upconvert is matig. In ieder geval (helaas...) veel minder dan de Samsung R360HD die ik hiervoor had.
- Stabiliteit: matig... De box wil nog wel eens vastlopen, waarbij dan halverwege de uitzending het beeld bevriest of gaat hakkelen. Enige oplossing: stroom eraf en opnieuw beginnen... Daarbij is het irritant dat de HD software dan eerst een disk-check uitvoert, wat best lang kan duren.

Kortom: best een mooie box, maar ik ben er nog niet onverdeeld positief over!
__________________
De Kijker Kiest...