Los bericht bekijken
  #9  
Oud 8 juni 2009, 13:13
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door OmeJoop Bekijk bericht
als dit het is misschien een idee om tijdgewijs te updaten gedurende dag... programma afgelopen programma erbij ofzoiets... Dataload is dus waarschijnlijk het probleem dan... dus stapje voor stapje updaten maar dan?
Zo werkt het EPG systeem nu eenmaal niet. Binnen die werking zijn er allerlei handige implementaties mogelijk aan de kant van de ontvangers. De eenvoudigste is de manier die Humax nu hanteert, namelijk alles weggooien en de boel weer in één keer opbouwen na versie updates van alle kanalen. Dat gaat goed bij niet al te grote hoeveelheden data. Kanaal voor kanaal verversen is iets lastiger om te implementeren, maar nog steeds prima te doen. Duidelijk een taak voor Humax om dit op te lossen vooral omdat het geen goed idee is om dan maar de aanleverende kant aan te passen vanwege niet handig gekozen EPG implementaties in ontvangers. Het gevolg zien we nu al jaren aan het beperkte aantal dagen EPG dat we hebben omdat een paar fabrikanten er in het verleden geen rekening mee hebben gehouden dat de hoeveelheid EPG in de toekomst wel eens meer dan twee dagen zou kunnen worden en dat ook het aantal digitale kanalen met EPG gegroeid is.

Als een ontvanger geheugen of performance problemen heeft als gevolg van veel EPG dan is het zaak dat de fabrikant daar rekening mee houdt in zijn implementatie door dan maar niet alles in geheugen vast te houden. De fabrikant heeft de mogelijkheid om op basis van beschikbaar geheugen te besluiten bijvoorbeeld maar 2 dagen op te slaan en de laatste 2 dagen te negeren. Of geef de gebruiker invloed op het configureren van de kanalen waar wel en niet EPG informatie voor verzameld moet worden. Veel kanalen zitten niet in mijn pakket, dus wat moet ik met die EPG informatie? En zelfs van een aantal kanalen die wel in mijn pakket zitten ben ik niet geïnteresseerd in de EPG informatie, dus daarvoor zou ik het verzamelen graag willen uitzetten.