Discussie: Vraag: Geluids probleem
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 7 juni 2009, 18:54
Reind's schermafbeelding
Reind Reind is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Usquert
Ziggo Internet: Connect Max & Play Complete
DTV: Humax 5050c/Samsung dcb9401r/Samsung dcb-b270r/Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 /Netgear R6300 en Ci Mod
Berichten: 92
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SvenEnSabrina Bekijk bericht
Als het onder niet zo is en boven wel is het in elk geval niet het hoofdsignaal, dus moet je bij jezelf het probleem gaan opzoeken.

Wat kan het probleem bij jezelf zijn?
- Decoder
- Aansluitpunten
- Connectoren
- Splitters
- COAX Bekabeling
- Scart/hdmi kabel
- TV / Beamer, ...

De BER waarde is het meest belangrijk kwa waarden... Die moet altijd 0 zijn/blijven. Als dat niet 0 is, is er op dat moment een probleem mbt het signaal. Dus eigenlijk kan je het best de volgende keer als het probleem er is kijken wat op dat moment de BER waarde is.
Indien 0 is het niet het signaal en/of de coax bekabeling / connectoren maar wel bv. de scart/hdmi kabel, de TV zelf of de decoder.
Als die niet 0 is dan zeer waarschijnlijk de bekabeling / connectoren aangezien je het probleem onder niet had en het inkomende signaal dus wel goed is.
<
Ber waarde is [E6] en fluctueerd nu tussen 1-7000000e-07

PS: Indien je het geluid bv optisch hebt aangesloten en het beeldsignaal via scart / hdmi kan het evt. zijn dat je in je box de ms. moet aanpassen ivm geluid/beeldvertraging van beide aansluitingen.
<
geen optisch geluid,alles via scart,met de decoder Samsung dcb-b270r en het gekke ervan is ,dat ik voor die tijd een decoder Samsung dcb-9401r gebruikte,maar daarmee geen problemen had.
de TV is een 42pfl5322 van Philips.