Los bericht bekijken
  #43  
Oud 7 juni 2009, 10:33
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronvm Bekijk bericht
Wat er wel in mag is dat we teletekst als ondertiteling kunnen gebruiken
Het is sowieso vreemd dat ondertiteling via teletext er niet inzit, want we mogen toch aannemen dat voor goedkeuring van Ziggo's "eigen" Cisco ontvanger dezelfde specificaties en eisen van toepassing zijn als voor alle andere kabel ontvangers. Die eisen worden zelfs gesteld aan TV's met CI+ slot voor het "Ziggo gecertificeerd" logootje, wat dus zou inhouden dat de Cisco 8455DVB niet voldoet aan de "Ziggo gecertificeerd" eisen. Een zeer slechte zaak dat dit apparaat dan nu al op de markt is.

Citaat:
... en nog mooier zou het zijn als dat wanneer je iets opneemt ook teletekst erbij zit maar dat heeft weer met bandbreedte te maken.
Ik begrijp niet goed wat dat dan met bandbreedte te maken zou hebben. De teletext data stream van het kanaal ontvang je zodra je op het kanaal (en dus de bijbehorende Transport Stream) afstemt ongeacht of je er nu naar kijkt of niet. Sterker nog, je ontvangt alle kanalen die via die Transport Stream worden verzonden ook al kijk je niet naar die andere kanalen in die Transport Stream.

Ik begrijp echter dat je stelt dat de teletext data stream die bij het kanaal hoort niet wordt opgenomen waardoor eventueel handmatig op te roepen ondertiteling voor doven en slechthorenden via de teletext pagina's ook niet meer werkt bij het terugkijken van de opnames. Dan is het nog een groter vraagteken waarom dit apparaat al verkrijgbaar is terwijl het niet "Ziggo gecertificeerd" is.