Discussie: Vraag: Digitaal signaal valt weg
Los bericht bekijken
  #19  
Oud 6 juni 2009, 18:46
Eduard08's schermafbeelding
Eduard08 Eduard08 is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2008
Locatie: Oosterkwartier
Ziggo Internet: Alles-in-1 min 1
DTV: Humax 5000HD/Samsung DCB H380R
Berichten: 3.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hsiepman Bekijk bericht
Ik heb de test kunnen uitvoeren. Het was wel even werk maar het is gelukt. Zodra ik de hoofdkabel op de decoder had aangesloten had ik op alle zenders perfect beeld. Signaalsterkte 100% en BER = 0.
Het ligt dus niet aan Ziggo. Bedankt voor jullie adviezen. Ik heb nog een paar vragen als dat kan: Als ik de kabels ga vervangen waar moet ik dan opletten? Moet ik alleen de kabels vervangen of ook contactdozen? Is het verstandig om het te laten doen of is het ook zelf te doen?

Nou is even de vraag voor mij of je bij deze test de versterker er wel of niet tussen had.
1)
Zo ja, dat zou ik eens omzien naar een betere versterker (Tenzij je deze harder en zachter kunt zetten. Dan moet je de instelling eens uitgebreid uittesten.)
2)
Zo nee, dan is voor mij de vraag wat er aan de kabel mankeert. Misschien kun je de tv eens aansluiten zonder versterker, en dan de connectoren bijlangs, misschien opnieuw bevestigen als die van eigen makelij zijn.
Zet de tv daarbij op de zwakste analoge zender, en kijk dan of je dat signaal kunt verbeteren.
Als dat inderdaad lukt, zal je digitaal signaal ook beter moeten zijn, en al helemaal met versterker.

Als je de tijd en het geduld hebt, zou ik de klus zelf doen.
Waarom? Omdat je dan in de toekomst ook zelf kunt repareren. Je weet immers hoe het zit. En je leert ervan. Ik ben ook door schade en schande wijs geworden, en weet wat ik moet controleren om zeker te weten dat het probleem wel of niet thuis ligt. En meestal ligt het wel degelijk thuis.
Een lange kabellengte zoals bij jou (en bij mij) is altijd een risico, omdat er er doorgaans een versterker en tussenkoppelingen aan te pas komen.

O ja, een verkeerde/slordige aansluiting kan ook in een contactdoos zitten.
De kern mag nooit in aanraking komen met ook maar 1 draadje van de mantel (binnen een f-connector of aan een andere koppeling).

Succes!