Los bericht bekijken
  #1  
Oud 5 juni 2009, 20:25
Werelds's schermafbeelding
Werelds Werelds is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2008
Locatie: Eijsden (Ziggo / @Home)
Ziggo Internet: AI1E
DTV: Humax 5200c
Berichten: 13
Standaard Abonnement switchen blijkt lastiger dan verwacht

Hoi mensen!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik me ergerde aan een ISP helpdesk; de laatste keer was toen KPN ons volledig afsloot in plaats van te upgraden - reden voor mij om op te passen met dingen zoals het volgende.

Ik formuleer het misschien fout, want de mensen die ik aan de lijn heb gehad van de HD is niks mis mee. Tenzij ze liegen natuurlijk, maar daarover zometeen meer.

Het verhaal:
Sinds een 2.5 jaar weer terug bij @Home/Ziggo na een jaar of 4 bij Planet gezeten te hebben. De reden waarom dat niet meer loopt is een leuk verhaal, maar daar zal ik jullie hier niet mee vervelen, laten we het er maar op houden dat KPN aan mij voorgoed een klant verloren is, voor welke diensten dan ook. We waren aanvankelijk huiverig, omdat we voor Planet ook al bij @Home zaten. Toentertijd hadden we op een gegeven moment welgeteld 30 uur en 21 minuten verbinding gehad over 60 dagen; let wel, dit zijn cijfers die iemand van @Home zelf ons toen gaf.

Gelukkig is alles echt vlekkeloos verlopen, en eigenlijk tot 2 maanden terug geen enkel probleem gehad.

Toen kregen we ineens het gekke idee om onze losse abonnementen (DTV met 2 smartcards, telefoon en Z3) om te zetten in Alles-in-1 Extra. Eind maart even gebeld, was zo geregeld. Levering van de decoder zou een week of 6 duren, al het andere spul zou binnen een week of 2 geregeld zijn. Begin Mei kwam er een papieren factuur binnen (als bevestiging dat alles omgezet was? geen idee waarom, magoed), en daarop stonden mooi ons nieuwe pakket en wat correcties; gefactureerd vanaf 27 april t/m 30 juni.

Diezelfde week nog deed de verbinding erg vreemd, vloog er nog net niet uit, maar zakte wel terug naar de vertrouwde ISDN snelheden. Eens even met de HD gebeld, kreeg ik gelukkig een erg behulpzame man aan de lijn. Het viel hem op dat er wel stond dat we AI1 hadden, maar dat het modem nog op Z3 ingesteld stond; toen hij het juiste profiel handmatig probeerde te laden lukte dit niet. Even snel navraag gedaan, en hij zei dat de aansluiting in de "laatste fase" zat, en dat dit waarschijnlijk de reden van de fluctuaties was.

Gewoon afgewacht, en jawel 2 dagen later deed de verbinding normaal; op Z3 snelheden. Nog even een paar weken gewacht, en op 15 mei nog maar eens gebeld, kijken wat de stand van zaken was. De medewerkster die ik aan de lijn kreeg heeft ook weer een hoop navraag gedaan en wat dingen geprobeerd, en uiteindelijk een taak aangemaakt bij de Technische Dienst omdat ons modem met geen mogelijkheid het juiste profiel kan laden.

Nu komt de grote grap, een week geleden weer gebeld, en toen kreeg ik te horen dat die taak nog niet eens in behandeling was genomen. Die medewerkster heeft vervolgens de taak weer bovenaan in de lijst gezet, omdat we dus wel betalen voor AI1 maar het niet geleverd krijgen - zij vond het zelf ook erg vreemd dat deze taak nog niet afgehandeld was, omdat deze er al 2 weken instond. Toen heeft ze me ook aangeraden om als het opgelost was een aanvraag voor restitutie in te dienen, en zei ze dat ik weer moest bellen als het 2 werkdagen later nog niet opgelost was. Omdat de verbinding op het moment toch in orde is heb ik gisteren pas gebeld, maar deze laatste medewerkster vertelde mij doodleuk dat ze niet kon zien hoe hoog onze taak in de lijst stond, en dat de vorige medewerkster dus uit haar nek lulde (excuus). Verder zei ze dat ik gewoon af moest wachten, ondanks het feit dat de taak er dus al 3 weken staat. Volgens mij had ze geen zin om te werken


Nu vraag ik mij dus af welke van deze 2 dames gelijk had, en of de TD nou werkelijk te druk is of te lui is om dit te corrigeren. Wat ik begreep van de eerste medewerker zit het probleem op een relayserver waardoor ons modem niet het juiste profiel geladen krijgt? Een volledig koude start helpt in ieder geval ook niet, dat heeft elke medewerk(st)er me tot nu toe al aangeraden; dwz modem minimaal 2 uur van de stroom af alvorens deze weer in te steken. 8 uur van de stroom af lijkt me wel koud genoeg, heeft alle 3 de keren niet geholpen.


Ik zit er verder niet zo mee eerlijk gezegd, Z3 snelheden zijn nog steeds meer dan voldoende, hoewel ik de 3 MBPS up wel prettig zou vinden ivm m'n werk. Huiverig ben ik wel, de laatste keer dat ik een ISP onder druk zette om onze producten op te leveren, drukten ze op het verkeerde knopje en sloten ze ons helemaal af


Iemand een soortgelijk probleem gehad?


P.S. We hebben het Webstar modem, eerste en enige modem dat we gekregen hebben sinds de terugkeer naar @Home/Ziggo