Los bericht bekijken
  #8  
Oud 5 juni 2009, 12:59
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.466
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Tricky Bekijk bericht
Bij mij zit de modemsplitter naast het AOP dus die verbinding is erg kort. Ik kan me niet voorstellen dat de uitgang van de modemsplitter zo veel slechter zal zijn dan het AOP.

Als ik de versterker achter radio/tv uitgang uitgang van de modemsplitter zet kan ik dan een versterker zonder retourmogelijkheid gebruiken?
Nee ik bedoelde niet dat de modemsplitter teveel zou verzwakken of zo, dat zul je niet merken.

Maar je schreef dat je een retourgeschikte versterker wilde gebruiken om alvast voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen zoals een interactieve TV ontvanger die ook een retourkanaal nodig heeft.

Ik weet niet of de "uitgang" van je modemsplitter (Radio/TV plug die daarop zit) ook 'retourgeschikt' is. Mocht dat namelijk niet zo zijn, dan heb je een dure retourgeschikte versterker in gebruik en vervolgens houdt de passieve modemsplitter dit retoursignaal dan misschien weer tegen.

Het maakt dan niet uit waar je de versterker aansluit, direct na het AOP en daarna de modemsplitter, of eerst de modemsplitter en dan de versterker, in beide gevallen zit de modemsplitter in serie met je coax 'naar buiten'.

Om retourgeschikt te zijn moet de modemsplitter op zijn 'radio/tv' uitgang ook de hele lage frequenties (onder de 50MHz) doorlaten.

Met een retourgeschikte versterker met meerdere uitgangen heb je dat probleem niet, want dan kun je het modem gewoon in zijn eentje op 1 van die uitgangen zetten en sluit je de tv's en andere kastjes op de andere uitgangen aan. In dat geval heb je de bestaande modemsplitter niet meer nodig.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....