Los bericht bekijken
  #29  
Oud 4 juni 2009, 13:36
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Ik zou haast spijt gaan krijgen van het aanschaffen van de Sony tv is gelukkig niet het geval. Jammer is het wel natuurlijk dat sony dit niet ondersteunt.
Welnee. Ik heb al ruim een half jaar een Sony TV uit de 4000 serie met AlphaCrypt in gebruik en dat werkt voortreffelijk. Heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben ook nog nooit zenders kwijtgeraakt en ben ook absoluut geen andere gekke dingen tegengekomen. Waar ik wél achter ben gekomen is dat het zowel ergonomisch als technisch een buitengewoon goed doordacht toestel is waar veel toestellen van andere fabrikanten niet bij in de schaduw kunnen staan.

Natuurlijk had ik me al voor aanschaf goed ingelezen in diverse vooral Duitse fora, waar veel zinnige informatie was te vinden. Daardoor kwam ik beslagen ten ijs en wist ik precies waar ik aan begon. Uiteraard heb ik al meteen bij de ingebruikname van het toestel de auto update uitgeschakeld. Jammer is alleen dat het toestel de LCN niet herkent, waardoor het handmatig opnieuw sorteren van de zenders na een nieuwe scan wat bewerkelijk is. Maar ook dát wist ik voordat ik het toestel aanschafte, en dat is dus een afweging die ik bewust heb gemaakt.

Overigens herkennen de nieuwere toestellen uit de W5500 serie wél de LCN, alleen is er hier iets met de implementatie waardoor het toch niet helemaal klopt. Tot aan 750 klopt alles precies met de nummering van Ziggo, maar daarna gaat het mis doordat het toestel kennelijk de ongebruikte kanaalnummers van de radiozenders gebruikt om die op te vullen met de nog resterende TV-zenders die bij Ziggo in de 900 range zitten.