Los bericht bekijken
  #13  
Oud 4 juni 2009, 10:19
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
hier las ik dat CI+ CAM wel goedkoper wordt dan AlphaCrypt.
AlphaCrypt module kost toch nog altijd ruim €100.
Tóch biedt de Alphacrypt meer waar voor zijn geld, aangezien die een hele reeks coderingen aankan (ook Conax bijvoorbeeld, wat betekent dat als je Ziggo eindelijk zat bent en overstapt op Digitenne, je de Alphacrypt zou kunnen blijven gebruiken) terwijl die CI+ CAM alleen met Irdeto werkt. Daar komt overigens ook de hogere prijs van de Alphacrypt vandaan, er moeten ook licentiekosten worden betaald voor die standaarden. Als je het zo bekijkt, is die CI+ CAM juist overdreven duur.

Ontopic:
Op het moment dat Ziggo de W5500 op de "groene lijst" zou zetten, ben je, zoals Riparius al opmerkt, nog steeds niet zeker dat de jouwe "officieel ondersteund" wordt, aangezien op de testexemplaren inderdaad andere firmware zit.
Het is dus te hopen dat Ziggo bij het publiceren van die lijst ook heel duidelijk is vanaf welke firmwareversie de certificering geldt (reken er maar niet op). Vervolgens is het ook te hopen dat óf Ziggo, óf de fabrikanten met een firmwareupdate komen voor de CI+ modellen die al op de markt zijn.