Los bericht bekijken
  #9  
Oud 3 juni 2009, 13:03
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Thuis heb ik geen problemen met 'uitgelogd worden', op mijn werk echter wel (vinkje staat daar uit), en moet daar voor mijn gevoel erg vaak opnieuw inloggen (wel altijd na een periode van inactiviteit). Van mij mag de idle-timeout wel iets hoger ingesteld worden.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Dit probleem had ik eerder nooit, en virusscanner/firewall ligt het niet aan, enige wat zou kunnen is dat ik geen vinkje zet bij wachtwoord onthouden maar dan moet ik alleen opnieuw inloggen als ik de pagina wegklik of cookies verwijder en dat was het geval dus niet (als je een bericht aan het typen bent ben je toch ingelogd!!) Het gebeurde o.a gisteren toen ik zo'n 5 minuten bezig was met een bericht te typen en toen moest ik opnieuw inloggen om het bericht te plaatsen.
Ik ben hier nog even ingedoken om uit te zoeken waardoor dit zou kunnen komen. Tot nu toe stond de sessie-timeout op 15 minuten ingesteld. Als je dus binnen die 15 minuten geen nieuwe pagina's opvraagt van het forum en je niet 'blijvend' ingelogd bent (vinkje bij inlogscherm) zal je sessie na 15 minuten verdwijnen en moet je dan opnieuw inloggen. Ook als je bijvoorbeeld dus op 'bericht beantwoorden' geklikt hebt en je doet er 16 minuten over voordat je op 'verzenden' klikt zal het bericht niet meer geaccepteerd worden omdat je niet meer ingelogd bent. Dat is overigens iets wat al zo ingesteld staat sinds dit forum is begonnen.

Ik heb de sessie timeout nu wat hoger gezet (30 minuten) en zal kijken of hierdoor geen andere onvoorziene problemen ontstaan. Resultaat is dat de 'wie is online' lijst wel wat minder actueel wordt omdat je daar nu dan nog een half uur in blijft staan nadat je niet meer actief bent ipv 15 minuten. Dat geeft mensen die niet het vinkje aanlaten staan wat meer tijd. Maar de beste manier is toch om het vinkje wel aan te zetten. Als je op een openbare computer werkt kun je het beste even op 'uitloggen' klikken als je wegloopt, maar dat geldt dus ook als je het vinkje niet aanzet, dan wordt je nu na 30 minuten automatisch uitgelogd (was na 15 minuten)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....