Discussie: Enorme klacht
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 3 juni 2009, 12:45
SvenEnSabrina's schermafbeelding
SvenEnSabrina SvenEnSabrina is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2009
Locatie: Hoensbroek / @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco, Humax en Samsung
Berichten: 232
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MetalZeke Bekijk bericht
Beste mensen,
Ik ben ook sinds deze week de eigenaar van een cisco decoder. Ik heb hem alleen via marktplaats van iemand overgenomen. Ik heb een basis abbo met HD pakket, verder geen interactieve abbo's. Nu lees ik deze topic door en wordt er gepraat over een versterker en een eengats aansluiting. Deze worden normaal gesproken blijkbaar meegeleverd met het totale pakket. Kan iemand mij uitleggen wat er met deze twee dingen wordt bedoeld? Ik heb wel een vermoeden, maar wil eigenlijk een bevestiging hiervan.

Ik had met mijn samsung dcb-h360rs ook geen problemen met het signaal, maar sinds de cisco heb ik toch ook een antenne versterker er tussen gezet. Echter zonder retour. Ik heb mij laten vertellen dat je deze alleen nodig hebt wanneer je een versterker plaatst direct aan het begin waar de kabel het huis binnenkomt. Als je een versterker plaatst na je data/tv splitter, dan zou het niet nodig zijn. Sinds de versterker heb ik ook geen problemen meer met het signaal.

Die eengats aansluiting, is dat de unit die normaal in de muur zit, in een doos, en dus eigenlijk je aansluitpunt in de woonkamer is? Zo ja, waarom moet dit een een gat zijn en niet eentje met een apparte radio (analoog)aansluiting? Waar wordt de zogenaamde ziggo versterker geplaatst?

Greetzzz,
MetalZeke
Het verschil tussen 1 en 2 gats is dat een 1 gats direct het volledige signaal heeft en het 2 gats verdeeld is tussen radio/tv.
Een 1gats heet ook AOP (Abonnee Overname Punt) en een 2gats WCD (Wand Contact Doos), normalieter komt een aop standaard in de meterkast en een wcd in de woonkamer. Al is alles mogelijk natuurlijk, als je bv. klant word bij ziggo (tv en internet pakket) zou je een AOP krijgen om je WCD mee te vervangen zodat je de ziggo splitter kan gebruiken (internet / TV). Mij lijkt dan ook dat met het TV pakket normaal geen extra dingen komen omdat het eigenlijk pas nodig is in combinatie met internet...

De retour versterker is nodig voor het gebruik maken van interactieve diensten ofwel opvragen van... Normale TV komt gewoon alles binnen en jij kiest wat je wil zien van wat binnenkomt, bij interactieve TV ga je vragen wat je wil zien en moet je dus antwoord kunnen krijgen (retour signaal).
Kortom, cisco aangesloten via de niet retour geschikte versterker betekend geen toegang tot interactieve TV voor de rest zou het gewoon allemaal moeten werken.

Zelf gebruik ik geen versterker (versterkt ook slecht signaal, en dat is bij mij al zo slecht op dit moment... Hoop dat ze snel onderdeel wijkkast vervangen...). Het signaal naar boven heb ik via de uitgang (doorlus) van de digitale ontvanger wat toch net iets beter beeld opleverde...

Laatst gewijzigd door SvenEnSabrina; 3 juni 2009 om 12:58