Los bericht bekijken
  #14  
Oud 2 juni 2009, 23:41
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Zelfs met dubbel afgeschermde kwaliteits SCART kabels kan het beschreven overspraak probleem voorkomen.
Ik heb dit vaak genoeg meegemaakt.
Vreemd, ik heb vaak genoeg overspraak gezien bij gebruik van de in de doos van een decoder meegeleverde SCART kabel, maar nooit bij gebruik van kwaliteitskabels.

Ik heb wel gemerkt dat Samsung bij de oude DCB-9401R decoders een heel bedenkelijke oplossing had bedacht voor het problem van de overspraak. Daar liggen bij SCART AV1 (maar niet bij SCART AV2) de pinnetjes voor audio in en composiet video in aan massa. Dat is geen probleem zolang je AV1 rechtreeks op een TV aansluit, maar toen ik AV1 (vanwege de RGB output) op mijn DVD/HDD recorder had aangesloten (en de recorder weer via een SCART op de TV) ontdekte ik dat het geluidsvolume bij afspelen van opnamen wel heel laag was, totdat ik de recorder weer loskoppelde van de Samsung. De verklaring lag voor de hand: de audio out van één van beide SCARTs van de recorder werd door de Samsung kortgesloten. Ik heb daarop de betreffende pinnetjes aan één uiteinde van de SCART kabel tussen de Samsung en de recorder onderbroken, en daarmee was het euvel opgelost.

Citaat:
Bij gebruik van Composiet(CVBS) video kan je ook nog een andere SCART aansluiting van de TV proberen (mits aanwezig).
Meestal is alleen op de eerste SCART aansluiting van de TV een uitgaand videosignaal aanwezig.
Dat is inderdaad de eenvoudigste oplossing voor Pieter7, maar dan moet de betreffende TV wel méér dan één SCART aansluiting hebben. Maar het is sowieso niet aan te bevelen nog met composiet te gaan knoeien.